- Dieser hoch bewertete Rotwein passt perfekt zu Spinatgratin mit Mandeln oder Roten Zwiebeln gefüllt mit Couscous und Aprikosen
- Seine Herkunft aus der Toskana macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Ein vielfach ausgezeichneter Rotwein, erstklassig zur Grillparty oder zur Familienfeier
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Hebo Suvereto DOCG - Petra
Eleganckie Hebo Suvereto z pióra Petry wpada do kieliszka o jasnofioletowym kolorze. Przelane do kieliszka, to czerwone wino ze Starego Świata ujawnia cudownie wyraziste aromaty wiśni morello, morwy, czarnej wiśni i śliwki, dopełnione przyprawą piernikową, czarną herbatą i ciemną czekoladą, do których przyczynia się starzenie w drewnianych beczkach.
The Petra Hebo Suvereto jest cudownie wytrawne dla entuzjastów wina. To czerwone wino nigdy nie jest szorstkie ani surowe, jak można by się spodziewać po winie wysokiej jakości. Tekstura tego dobrze zbalansowanego czerwonego wina jest cudownie gęsta na podniebieniu. Dzięki żywej kwasowości owoców, Hebo Suvereto jest cudownie świeże i żywe na podniebieniu. Finisz tego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Toskania, a dokładniej Toscana IGT, jest imponujący z niezwykłym posmakiem. Finiszowi towarzyszą również nuty mineralne z gleb zdominowanych przez margiel i piasek.
Winifikacja Hebo Suvereto z Petry
Grona Cabernet Sauvignon, Merlot i Sangiovese stanowią podstawę pierwszorzędnego i wspaniale zbalansowanego cuvée Hebo Suvereto z Petry. Winogrona rosną w optymalnych warunkach w Toskanii. Tutaj winorośl zapuszcza korzenie głęboko w gleby piaszczyste, wapienne, gliniaste i margliste. Winogrona do tego czerwonego wina z Włoch są zbierane wyłącznie ręcznie, gdy są idealnie dojrzałe. Po ręcznym zbiorze winogrona są transportowane do tłoczni tak szybko, jak to możliwe. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w małym i dużym drewnie w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec fermentacji Hebo Suvereto dojrzewa przez 18 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i slawońskiego. Po starzeniu w beczkach następuje intensywne starzenie w butelce, co czyni to czerwone wino jeszcze bardziej złożonym.
Zalecenia kulinarne dla Hebo Suvereto z Petry
To włoskie czerwone wino najlepiej smakuje w temperaturze 15-18 ° C. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do rolad z kapusty, pikantnego curry z jagnięciną czy tortilli z porem.
Nagrody dla Hebo Suvereto z Petry
Oprócz ceny, która jest absolutnie rozsądna w stosunku do jakości, to wino z Petry może pochwalić się także nagrodami. W szczegółach są to
- Gambero Rosso - 2 kieliszki
- Więcej produktów z Petra