Ta strona używa plików cookie, które są niezbędne do technicznego funkcjonowania strony i są zawsze ustawiane. Inne pliki cookie, które zwiększają komfort korzystania z tej strony, są wykorzystywane do reklamy bezpośredniej lub ułatwiają interakcję z innymi stronami internetowymi i sieciami społecznościowymi, są ustawiane tylko za Państwa zgodą.
Konfiguration
Wymagane technicznie
Te pliki cookies są niezbędne do realizacji podstawowych funkcji sklepu.
Alle Cookies annehmen
Ausgewählter Shop
CSRF-Token
Individuelle Preise
Kundenspezifisches Caching
Odrzuć wszystkie pliki cookie
Session
Ustawienia plików cookie
Währungswechsel
Komfortfunktionen
Diese Cookies werden genutzt, um das Einkaufserlebnis noch ansprechender zu gestalten, beispielsweise für die Wiedererkennung des Besuchers.
Wina z Weingut Dr. Koehler charakteryzują się bezpośredniością i przejrzystością, bez kiczu i zbędnych ozdobników. Nawet etykiety butelek, z numerami i wyraźnymi kształtami, jednoznacznie wskazują, że nie ma w tym przypadku mowy o owijaniu w bawełnę.
Winiarnia Dr. Koehler - Tradycja od 1898 r
Winiarnia Dr. Koehler w Bechtheim istnieje od 1898 r. W 2006 r. rodzina Dreißigacker przejęła 26 hektarów winnic i dworek Wilhelmine w przyległym parku. Pod kierownictwem Christiana Dreißigackera, plantatora winorośli z regionu Rhine-Hesse, uprawia się wysokiej jakości wina pełne charakteru, zachowując przy tym tradycyjne wartości.
Winnice dr. Koehlera
Jakość wina zaczyna się w winnicy. Ziemia jest uprawiana wyłącznie ekologicznie, a gleba jest zazieleniana, aby utrzymać ją w zdrowiu i zapewnić winorośli idealne warunki do zrównoważonego dojrzewania. W winnicy Dr. Koehler uprawia się następujące odmiany winorośli:
Sauvignon Blanc
Pinot Gris
Pinot Blanc
Pinot Noir
Riesling
Chardonnay
Cabernet Sauvignon
Merlot
Gleba jest nawożona obornikiem końskim, a do ochrony roślin stosuje się wyłącznie preparaty organiczne. Przyczynia się to do utrzymania zdrowej gleby, która w połączeniu z dużym nasłonecznieniem stwarza idealne warunki do uprawy win Koehler.
W piwnicy dr. Koehlera
W piwnicy panuje cisza, spokój i czas, w którym wino dojrzewa, aby rozwinąć swój charakter, charakterystyczny dla danej odmiany winorośli. Fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej, część dojrzewa w beczkach.
Numer na etykiecie butelki oznacza parcelę, z której pochodzą winogrona, ponieważ Dr. Koehler uprawia prawie wyłącznie winogrona jednej odmiany.
VINELLO & Partner wymaga Państwa zgody na wykorzystanie danych, np. w celu wyświetlenia informacji o Państwa zainteresowaniach. Kliknięcie przycisku OK oznacza wyrażenie zgody. więcej