opakowanie!
Więcej informacji o Sanremy Cannonau di Sardegna DOC - Ferruccio Deiana
Sanremy Cannonau di Sardegna spod pióra Ferruccio Deiana z Sardynii ujawnia gęsty, rubinowo-czerwony kolor po zawirowaniu w kieliszku. To jednoszczepowe włoskie wino ujawnia w kieliszku cudownie wyraziste nuty czarnych wiśni, jeżyn, czarnych porzeczek i wiśni morello. Wyczuwalne są również nuty czarnej herbaty, przyprawy do piernika i cynamonu.
Ferruccio Deiana Sanremy Cannonau di Sardegna jest przyjemnie wytrawne dla entuzjastów wina. To czerwone wino nigdy nie jest szorstkie ani surowe, ale okrągłe i gładkie. Na podniebieniu to potężne czerwone wino charakteryzuje się niezwykle gęstą konsystencją. Na finiszu to młode wino z winiarskiego regionu Sardynii zachwyca piękną długością. Po raz kolejny pojawiają się nuty morwy i śliwki.
Winifikacja Ferruccio Deiana Sanremy Cannonau di Sardegna
Podstawą potężnego Sanremy Cannonau di Sardegna z Sardynii są winogrona z odmiany Cannonau. Po zbiorach winogrona są jak najszybciej transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec fermentacji Sanremy Cannonau di Sardegna może nadal harmonizować na drobnym osadzie przez kilka miesięcy.
Recenzja dla Ferruccio Deiana Sanremy Cannonau di Sardegna
To czerwone wino z Włoch najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18°C jako dodatek do ragout jagnięcego z ciecierzycą i suszonymi figami, duszonego kurczaka w czerwonym winie lub steku cielęcego z fasolą i pomidorami.