Ta strona używa plików cookie, które są niezbędne do technicznego funkcjonowania strony i są zawsze ustawiane. Inne pliki cookie, które zwiększają komfort korzystania z tej strony, są wykorzystywane do reklamy bezpośredniej lub ułatwiają interakcję z innymi stronami internetowymi i sieciami społecznościowymi, są ustawiane tylko za Państwa zgodą.
Konfiguracja
Wymagane technicznie
Te pliki cookie są niezbędne do działania sklepu.
Buforowanie specyficzne dla klienta
Ceny indywidualne
Odrzuć wszystkie pliki cookie
Sesja
Token CSRF
Ustawienia plików cookie
Wybrany sklep
Zezwalaj na wszystkie pliki cookie
Zmiana waluty
Funkcje komfortowe
Wygodniejsze zakupy: Korzystanie z notatnika itp.
Notatnik
Stały wózek
Statystyki & Śledzenie
Program partnerski
Używane urządzenie śledzące
Śledzenie konwersji i użytkowników za pomocą Google Tag Manager
Więcej informacji o Grillo Sicilia DOC - Feudo Arancio
Charakterystyczne, świeże i czyste Grillo od Feudo Arancio pochodzi z włoskiego regionu uprawy winorośli DOC Sicilia.
Wino to ma intensywny słomkowo-żółty kolor z pomarańczowymi refleksami. Nos ujawnia aromatyczne nuty owoców tropikalnych z niuansami białych kwiatów. Na podniebieniu to włoskie białe wino ma pełne ciało i aromatyczną owocowość. Odmiana winogron Grillo ujawnia bogate egzotyczne smaki mango i papai. Świeża kwasowość nadaje temu pełnemu winu świeżości i elegancji.
Winifikacja Grillo Feudo Arancio
Grillo jest również znany na Sycylii jako Riddu i jest najbardziej rozpoznawalnym białym winem na wyspie. Po zbiorach winogrona są odszypułkowywane i tłoczone w celu ochrony przed powietrzem. Zapobiega to utlenianiu się moszczu. Następnie wino fermentuje w kontrolowanej temperaturze 18° przez około 10 dni. To białe wino dojrzewa przez kolejne 5 miesięcy w stalowych zbiornikach na drobnym osadzie, aż do butelkowania.
Zalecenia kulinarne dla Freudo Arancio Grillo Sicilia
To białe wytrawne wino z Włoch uzupełnia owoce morza, dania z makaronu z warzywami i dania z białego mięsa. To mocne wino jest również idealnym dodatkiem do carpaccio z cielęciny