Więcej informacji o Gran Maestro Appassimento Rosso - Cielo e Terra
Gran Maestro Appassimento Rosso z Cielo e Terra w Apulii ujawnia w kieliszku gęsty, purpurowo-czerwony kolor. Idealnie nalane do kieliszka do czerwonego wina, to czerwone wino ze Starego Świata oferuje cudownie wyraziste aromaty czarnej porzeczki, morwy, jeżyn i jagód, dopełnione innymi owocowymi niuansami.
To wytrawne czerwone wino z Cielo e Terra jest idealne dla miłośników wina, którzy wolą 0,0 grama cukru w swoim winie. Gran Maestro Appassimento Rosso jest bardzo blisko tego, ponieważ zostało wyprodukowane z zaledwie 8 gramami cukru resztkowego. Na podniebieniu to potężne czerwone wino charakteryzuje się niesamowicie jedwabistą teksturą. Dzięki żywej kwasowości owoców, Gran Maestro Appassimento Rosso jest fantastycznie świeże i żywe na podniebieniu. Finisz tego wytrawnego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Apulia jest zachwycająco długi. Ponownie pojawiają się nuty jeżyn i jagód.
Winifikacja Cielo e Terra Gran Maestro Appassimento Rosso
To potężne czerwone wino z Włoch produkowane jest z odmian winogron Primitivo i Sangiovese. Po zbiorach winogrona są natychmiast przenoszone do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Zalecenia kulinarne dla Cielo e Terra Gran Maestro Appassimento Rosso
To czerwone wino z Włoch najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18 ° C z roladami z kapusty, sajgonkami wypełnionymi mięsem mielonym lub tartą cebulową z tymiankiem.
Nagrody dla Gran Maestro Appassimento Rosso od Cielo e Terra
To wino z Salice Salentino DOC nie tylko nas zachwyca, ale także znani krytycy przyznali mu 90 punktów i więcej. Oceny obejmują
- Luca Maroni - 96 punktów za rok 2019
- Berliner Weintrophy: Złoto za rok 2019
- Więcej produktów z Cielo e Terra