Ta strona używa plików cookie, które są niezbędne do technicznego funkcjonowania strony i są zawsze ustawiane. Inne pliki cookie, które zwiększają komfort korzystania z tej strony, są wykorzystywane do reklamy bezpośredniej lub ułatwiają interakcję z innymi stronami internetowymi i sieciami społecznościowymi, są ustawiane tylko za Państwa zgodą.
Konfiguracja
Wymagane technicznie
Te pliki cookie są niezbędne do działania sklepu.
Buforowanie specyficzne dla klienta
Ceny indywidualne
Odrzuć wszystkie pliki cookie
Sesja
Token CSRF
Ustawienia plików cookie
Wybrany sklep
Zezwalaj na wszystkie pliki cookie
Zmiana waluty
Funkcje komfortowe
Wygodniejsze zakupy: Korzystanie z notatnika itp.
Notatnik
Stały wózek
Statystyki & Śledzenie
Program partnerski
Używane urządzenie śledzące
Śledzenie konwersji i użytkowników za pomocą Google Tag Manager
Więcej informacji o TANK No 32 Primitivo Appassimento - Cantine Minini
TANK No 32 Primitivo Appassimento od Cantine Minini mieni się w kieliszku wspaniałym ciemnoczerwonym kolorem. To włoskie czerwone wino zachwyca doskonałym połączeniem elegancji i siły. Bukiet ujawnia aromaty dojrzałych wiśni, soczystych śliwek i suszonych owoców. Na myśl przychodzą zwłaszcza figi, daktyle i sułtanki.
Podniebienie TANK 32 zachwyca gęstym i skoncentrowanym charakterem. Przyjemna i równie subtelna resztkowa słodycz nadaje temu czerwonemu winu wspaniały aksamitny smak. Długi finisz Tank No 32 charakteryzuje się delikatnymi nutami nugatu i ciemnej czekolady.
Winifikacja Tank 32 Primitivo
W przypadku tego Primitivo stosowana jest metoda appassimento. Jest ona znana przede wszystkim z wielkich win Amarone z Veneto, ale także z win słomkowych. Winogrona są suszone przed fermentacją, co intensyfikuje ich smak. W przypadku win TANK, Mario Minini wykorzystuje ciepło włoskiego południa, pozwalając winogronom do TANK No 32 wyschnąć na winorośli.
To włoskie czerwone wino dojrzewa w drewnianych kadziach fermentacyjnych.
Rekomendacja gastronomiczna dla Primitivo Tank No 32
Primitivo Tank No 32 od Minini to wspaniały dodatek do obfitych dań z dziczyzny ze świeżymi grzybami i dobrze dojrzałymi serami.