- Dieser sortenreine Perlwein passt perfekt zu Gemüsesalat mit roter Beete oder Wok-Gemüse mit Fisch
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien angenehm leichtfüßig
- Dieser italienische Perlwein eignet sich ausgezeichnet als Begleiter zur Familienfeier
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo DOCG - Montelliana
Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo z regionu uprawy winorośli Veneto ma wspaniały, mieniący się platynowożółty kolor w kieliszku. Musowanie tego wina musującego mieni się witalnością i trwałością w kieliszku. W nosie to wino musujące Montelliana ujawnia wszystkie rodzaje akacji, kwiatu wiśni, kwiatu pomarańczy, jaśminu i jabłek. Jakby to jeszcze nie było imponujące, starzenie w stali nierdzewnej dodaje czarnej herbaty, ziaren kakaowca i orientalnych przypraw.
Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo od Montelliana jest idealne dla wszystkich koneserów wina, którzy lubią wytrawne. Jednak nigdy nie jest surowe ani kruche, ale okrągłe i gładkie. Montelliana Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo ujawnia niesamowicie owocowy smak na podniebieniu, co oczywiście wynika z resztkowego słodkiego profilu smakowego. Na podniebieniu tekstura tego lekkiego wina musującego jest cudownie lekka. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo schlebia podniebieniu swoim aksamitnym smakiem bez braku soczystej żywości. Finisz tego wina musującego z regionu uprawy winorośli Veneto jest zachwycająco długi. Ponownie pojawiają się nuty kwiatu pomarańczy i pigwy.
Winifikacja Montelliana Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo
To wino musujące wyraźnie koncentruje się na jednej odmianie winogron, a mianowicie Glera. Do produkcji tego wyjątkowo eleganckiego jednoodmianowego wina od Montelliana zebrano wyłącznie winogrona pierwszej klasy. Po zbiorach winogrona szybko trafiają do winiarni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja win bazowych.
Recenzja dla Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo od Montelliana
To musujące wino z Włoch najlepiej smakuje schłodzone w temperaturze 5 - 7°C jako dodatek do spaghetti z jogurtem i pesto miętowym, sałatki warzywnej z burakami lub sałatki ze szparagów z quinoa.