- Dieser Rotwein aus Sangiovese Trauben harmoniert hervorragend mit Kartoffel-Pfanne mit Lachs oder Kabeljau mit Gurken-Senf-Gemüse
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus der Toskana angenehm balanciert
- Dieser italienische Rotwein eignet sich erstklassig vortrefflicher Genuss zu einer Vielzahl von Gerichten & Anlässen
opakowanie!
Więcej informacji o Sangiovese Toscana IGT - I Vini del Mare Belvento
Sangiovese Belvento Toscana z winiarskiego regionu Toskanii prezentuje się w kieliszku w jasno rubinowym kolorze. Bukiet tego czerwonego wina z Toskanii zachwyca niuansami wiśni morello, damson, śliwki i czarnej wiśni. Jeśli prześledzimy aromaty dalej, dodamy przyprawę do piernika, orientalne przyprawy i czarną herbatę.
To wytrawne czerwone wino z Petry jest idealne dla miłośników wina, którzy nie mogą pić swojego wina wystarczająco wytrawnego. Tekstura tego zrównoważonego czerwonego wina jest cudownie mięsista i gęsta na podniebieniu. Na finiszu to stabilne czerwone wino z regionu uprawy winorośli w Toskanii zachwyca piękną długością. Ponownie pojawiają się nuty czarnej wiśni i śliwki.
Winifikacja Sangiovese Belvento Toscana od Petra
To zrównoważone czerwone wino z Włoch produkowane jest z odmiany winogron Sangiovese. Po zbiorach winogrona są jak najszybciej transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Następnie odbywa się fermentacja w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie.
Zalecenia kulinarne dla Petra Sangiovese Belvento Toscana
To czerwone wino z Włoch najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18°C. Doskonale nadaje się jako dodatek do spaghetti z kaparami i sosem pomidorowym, gulaszu warzywnego z pesto lub makaronu z pierożkami z kiełbasą.
- Więcej produktów z Petra