- Dieser Rotwein aus besten Trauben harmoniert perfekt mit gebratenen Kalbsleber mit Äpfeln, Zwiebeln und Balsamessigsauce oder Lammragout mit Kichererbsen und getrockneten Feigen
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus dem Piemont besonders kraftvoll
- Dieser italienische Rotwein eignet sich erstklassig
opakowanie!
Więcej informacji o Epico Barbera d'Asti DOCG. Superiore - Pico Maccario
Podczas obracania kieliszkiem to czerwone wino ujawnia wysoką lepkość, którą można zobaczyć w oknach kościelnych na krawędzi kieliszka. To jednoszczepowe włoskie wino schlebia kieliszkowi cudownie wyrazistymi nutami czarnej porzeczki, czarnych wiśni, róży i wiśni morello. Na podniebieniu Epico Barbera d'Asti. Superiore od Pico Maccario jest przyjemnie wytrawne, chwytliwe i aromatyczne. Na podniebieniu tekstura tego potężnego czerwonego wina jest cudownie mięsista i gęsta. Finisz tego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Piemont, które może się starzeć, jest imponujący z pięknym wykończeniem.
Winifikacja Epico Barbera d'Asti. Superiore z Pico Maccario
Podstawą potężnego Epico Barbera d'Asti. Superiore z Piemontu są winogrona odmiany Barbera. Po ręcznym zbiorze winogrona są szybko przenoszone do tłoczni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie.
Zalecane połączenie dla Pico Maccario Epico Barbera d'Asti. Superiore
To włoskie czerwone wino najlepiej smakuje w temperaturze 15-18°C. Jest idealne jako dodatek do duszonego kurczaka w czerwonym winie, boeuf bourguignon lub pieczonej wątróbki cielęcej z jabłkami, cebulą i sosem z octu balsamicznego.