Chardonnay DOC - Erste+Neue
opakowanie!
Więcej informacji o Chardonnay DOC - Erste+Neue
Chardonnay od Erste+Neue z Trydentu-Górnej Adygi ma jasny, złotożółty kolor, gdy wiruje w kieliszku. Pierwszy nos Chardonnay ujawnia niuanse guawy, kwiatu wiśni i jaśminu. Do owocowych nut bukietu dołączają jeszcze bardziej owocowe, balsamiczne niuanse.
To białe wytrawne wino od Erste+Neue jest przeznaczone dla miłośników wina, którzy woleliby mieć 0,0 grama cukru w swoim winie. Chardonnay jest do tego bardzo zbliżone, ponieważ zostało wytłoczone z zaledwie 2,5 grama cukru resztkowego. To lekkie białe wino jest zrównoważone i wielowymiarowe na podniebieniu. Dzięki kwasowości owoców, Chardonnay jest imponująco świeże i żywe na podniebieniu. Na finiszu to młode wino z regionu uprawy winorośli Trydent-Górna Adyga imponuje dobrą długością. Ponownie pojawiają się nuty kwiatu pomarańczy i papai.
Winifikacja Chardonnay od Erste+Neue
To zrównoważone białe wino z Włoch jest wytwarzane wegańsko z odmiany winogron Chardonnay. Po zbiorach winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Zalecenia kulinarne dla Erste+Neue Chardonnay
To wegańskie białe wino z Włoch najlepiej smakuje dobrze schłodzone w temperaturze 8-10°C z zapiekanymi paczuszkami z owczego sera, kurczakiem cytrynowo-chilli z kaszą bulgur lub czerwoną cebulą nadziewaną kuskusem i morelami.
- Więcej produktów z Erste+Neue