Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Cabernet Primitivo - Conte di Campiano
Cabernet Primitivo od Conte di Campiano z Apulii oferuje gęsty, purpurowo-czerwony kolor, gdy wiruje w kieliszku. Nos tego czerwonego wina z Apulii zachwyca niuansami śliwki, czarnej wiśni, wiśni morello i śliwki damasceńskiej. Jeśli zbadamy aromaty dalej, znajdziemy dym bukowy, suszoną na powietrzu szynkę i drewno opałowe.
Conte di Campiano Cabernet Primitivo ujawnia niesamowicie owocowy smak na podniebieniu, co wynika nie tylko z resztkowego słodkiego profilu. Na podniebieniu to potężne czerwone wino charakteryzuje się niezwykle aksamitną i gęstą konsystencją. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Cabernet Primitivo schlebia aksamitnym odczuciem w ustach, bez braku soczystej żywotności. Na finiszu to czerwone wino z regionu uprawy winorośli Apulia w końcu zachwyca dobrą długością. Ponownie pojawiają się nuty śliwki i czarnej wiśni. W finiszu pojawiają się nuty mineralne z gleb zdominowanych przez wapień i glinę.
Winifikacja Cabernet Primitivo od Conte di Campiano
Podstawą potężnego Cabernet Primitivo z Apulii są winogrona z odmian Cabernet Sauvignon i Primitivo. Winogrona rosną w optymalnych warunkach w Apulii. Winorośl zapuszcza korzenie głęboko w gliniaste i wapienne gleby. Po zbiorach winogrona są jak najszybciej transportowane do winiarni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec tego procesu Cabernet Primitivo może nadal harmonizować na drobnym osadzie przez 6 miesięcy.
Zalecenia kulinarne dla Conte di Campiano Cabernet Primitivo
Idealnie cieszyć się tym czerwonym winem z Włoch w temperaturze 15 - 18 ° C jako dodatek do zapiekanki z dyni, nadziewanej papryki lub rolad z kapusty.
- Więcej produktów z Conte di Campiano