- Dieser charakterstarke Roséwein passt vorzüglich zu Kabeljau mit Gurken-Senf-Gemüse oder Nudeln mit Bratwurstklößchen
- Der Ausbau im Edelstahltank macht diesen Roséwein besonders leicht
- Ein balancierter Roséwein, erstklassig als stimmiger Aperitif
opakowanie!
Więcej informacji o Villa Maria Carla Rosé Frizzante - La Jara
Villa Maria Carla Rosé Frizzante z La Jara w Wenecji Euganejskiej ujawnia wspaniały, jasnoczerwony kolor, gdy wiruje w kieliszku. Na podniebieniu to lekkie różowe wino charakteryzuje się niewiarygodnie lekką konsystencją. Dzięki umiarkowanej kwasowości owoców, Villa Maria Carla Rosé Frizzante schlebia podniebieniu przyjemnym doznaniem bez braku soczystej żywości. Finisz tego różowego wina z regionu uprawy winorośli Veneto zachwyca dobrym posmakiem.
Winifikacja Villa Maria Carla Rosé Frizzante z La Jara
To eleganckie różowe wino z Włoch jest wegańskie i wytwarzane z odmian winogron Glera i Raboso. Po zbiorach winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane. Gdy wino jest gotowe, Villa Maria Carla Rosé Frizzante jest starannie harmonizowane.
Zalecenia kulinarne dla La Jara Villa Maria Carla Rosé Frizzante
To organiczne różowe wino z Włoch najlepiej smakuje schłodzone w temperaturze 5 - 7 ° C z zupą porową, gulaszem warzywnym z pesto lub spaghetti z kaparami i sosem pomidorowym.
- Więcej produktów z La Jara