- Dieser charakterstarke Roséwein ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Kokos-Limetten-Fischcurry oder gebratenen Forelle mit Ingwer-Birne
- Der Ausbau im Edelstahltank macht diesen Roséwein besonders lebendig und fruchtbetont
- Dieser italienische Roséwein eignet sich ausgezeichnet als Begleiter zu einer Vielzahl von Gerichten & Anlässen
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Manfredi Rosato Basilicata IGT - Re Manfredi
Rosato Basilicata Manfredi z regionu uprawy winorośli Basilicata prezentuje się w kieliszku w błyszczącym malinowo-różowym kolorze. To różowe wino Re Manfredi prezentuje w nosie wszelkiego rodzaju śliwki, damsony, czarne wiśnie i wiśnie morello. Jakby tego było mało, starzenie w stali nierdzewnej dodaje kolejne aromaty, takie jak wanilia, ciemna czekolada i rozgrzany słońcem kamień.
Wino zachwyca elegancko wytrawnym smakiem. Zostało zabutelkowane z wyjątkowo niskim poziomem cukru resztkowego. Jest to prawdziwe wino jakościowe, które wyraźnie wyróżnia się spośród prostszych jakości, więc pomimo swojej wytrawności, ten włoski naturalnie zachwyca najlepszą równowagą. Smak niekoniecznie wymaga dużej ilości cukru resztkowego. Na podniebieniu to lekkie różowe wino charakteryzuje się niewiarygodnie lekką i rozpływającą się teksturą. Na finiszu to młodzieńcze różowe wino z regionu uprawy winorośli Basilicata w końcu zachwyca piękną długością. Po raz kolejny pojawiają się nuty czarnej wiśni i śliwki.
Winifikacja Manfredi Rosato Basilicata od Re Manfredi
To eleganckie różowe wino z Włoch produkowane jest z odmiany winogron Aglianico. Po zbiorach winogrona szybko trafiają do tłoczni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Zalecenia kulinarne dla Manfredi Rosato Basilicata od Re Manfredi
To włoskie wino najlepiej smakuje dobrze schłodzone w temperaturze 8 - 10 ° C. Doskonale komponuje się z sałatką warzywną z burakami, curry rybnym z kokosem i limonką lub sałatką ze szparagów z komosą ryżową.