- Dieser sortenreine Roséwein ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie fruchtigen Endiviensalat oder Roten Zwiebeln gefüllt mit Couscous und Aprikosen
- Der Ausbau im Edelstahltank macht diesen Roséwein besonders samtig
- Ein balancierter Roséwein, ausgezeichnet zur Party oder zur Grillparty
opakowanie!
Więcej informacji o Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo DOC - Citra Vini
Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo z regionu uprawy winorośli Abruzzo ma wspaniały, mieniący się malinowo-różowy kolor w kieliszku. Bukiet tego różowego wina z Abruzji zachwyca aromatami róży perfumowanej, jagód, bzu i jaśminu, a to właśnie jego owocowy charakter czyni to wino tak wyjątkowym.
To różowe wino od Citra Vini jest idealne dla wszystkich pijących wino, którzy lubią jak najmniej resztkowej słodyczy w swoim winie. Jednak nigdy nie jest szorstkie ani kruche, co w żadnym wypadku nie jest oczywiste w przypadku wina z klasy podstawowej. Na podniebieniu to lekkie różowe wino charakteryzuje się niezwykle aksamitną konsystencją. Dzięki żywej owocowej kwasowości Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo jest imponująco świeże na podniebieniu. Na finiszu to wytrawne różowe wino z regionu winiarskiego Abruzji zachwyca dobrą długością. Ponownie pojawiają się nuty czarnej porzeczki i fiołków.
Winifikacja Citra Vini Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo
Podstawą eleganckiego Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo z Abruzji są winogrona z odmiany Montepulciano. Po zbiorach winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec fermentacji Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo może nadal harmonizować na drobnym osadzie przez kilka miesięcy.
Zalecenia kulinarne dla Citra Vini Bisanzio Cerasuolo d'Abruzzo
To włoskie różowe wino najlepiej smakuje bardzo dobrze schłodzone w temperaturze 5-7 ° C. Doskonale komponuje się z owocową sałatką z cykorii, zapiekanymi paczuszkami z owczego sera lub kokosowo-limonkowym curry rybnym
.- Więcej produktów z Codice Citra