Więcej informacji o Vaillons Premier Cru Chablis AOC - Drouhin Vaudon
Wraz z Drouhin Vaudon Vaillons Premier Cru Chablis, pierwsze bia?e wino wchodzi do obrotowego szk?a. To ujawnia cudownie gruby, z?oty ?ó?ty kolor. Je?li dasz mu troch? powietrza poprzez obrotowe, to bia?e wino ujawnia du?? g?sto?? i obfito??, co pokazano w przezroczystej oknach ko?cio?a na skraju szklanki. Wlane do kieliszka bia?ego wina, to bia?e wino z Francji przedstawia wysoce ekspresyjne aromaty czarnej wi?ni, nektaryny, ?liwki i winnicy brzoskwiniowej, zaokr?glone przez le?n? pod?og? i ciep?? skal? s?oneczn?. To jak suche. Jednak nigdy nie wykazuje ja?owego ani kruchego, ale okr?g?ego i g?adkiego. Na j?zyku to pot??ne bia?e wino charakteryzuje si? wyj?tkowo lekk? i aksamitn? konsystencj?. Fina? tego dojrza?ego bia?ego wina z Burgundowego regionu Wine Wine -Wine w ko?cu urzeka si? pi?knym pog?osem. Odej?ciu towarzysz? tak?e mineralne aspekty pod?óg zdominowanych przez Marla i Wapie?.
Vinification Vaillons Premier Cru Chablis autorstwa Drouhina Vaudona
winogron z odmiany winogron Chardonnay. Winoro?le, które produkuj? winogrona dla tego wina na pod?ogach wykonanych z wapienia i margla, rosn? w Burgundii. Po zbiorze r?ki winogrona docieraj? do domu prasowego w najszybciej. Tutaj s? wybierane i delikatnie rozk?adane. Fermentacja nast?puje w kontrolowanych temperaturach. Winifikacja jest dojrzewana.
Zalecenie jedzenia dla Drouhin Vaudon Vaillons Premier Cru Chablis
Tego francuskiego bia?ego wina nale?y najlepiej cieszy? si? o 8–10 ° C Idealnie pasuje jako towarzysz sma?onego pstr?ga z gruszk? imbirow?, owocow? sa?atk? endive lub omlet z ?ososiem i kopru w?oskiego.
- Więcej produktów z Joseph Drouhin