- Dieser Rotwein aus Cabernet Sauvignon Trauben ergänzt vorzüglich Gerichte wie Kohl-Rouladen oder Kabeljau mit Gurken-Senf-Gemüse
- Der Ausbau im Barrique macht diesen Rotwein besonders duftig
- Dieser französische Rotwein eignet sich ausgezeichnet als Wein zur Familienfeier oder zur Grillparty
opakowanie!
Więcej informacji o Cabernet Sauvignon Pays d'Oc - Les Jamelles
Cabernet Sauvignon p?aci d'O oC z Les Jamelles z francuskiego regionu uprawiaj?cego wina Langing-Roussillon to zrównowa?one, eleganckie i winogronowe czyste czerwone wino.
W pi?knej ciemnoczerwonych z fioletowymi pasemkami to wino przedstawia si? w kieliszku. Imponuj?ce smaki bawi? si? wokó? nosa. Pocz?tek czerwonych jagód - zw?aszcza porzeczki i truskawki - do typowych nut warzywnych (mi?ty, zielony pieprz) Cabernet Sauvignon, do drobnych drewna, takich jak cedr i d?b. Równie? na podniebieniu aromaty nosa s? umiej?tnie odbijane w tym francuskim czerwonym winie i s? przyjmowane przez aksamitn? konsystencj?. Zrównowa?one taniny s? przyjemnie obecne i towarzysz? d?ugiej pog?osowi.
Winifikacja Les Jamelles Cabernet
winogrona Cabernet Sauvignon dla tego czerwonego wina pochodz? z winnic u podnó?a Cevennen i w dolinie Aude. 15 -letnia winoro?l korzeni w kwa?nej glebie, która jest bogata w kamyki.
Gdy tylko jagody przybywaj? do piwnicy z winami Les Jamelles, s? ca?kowicie wrzucone. D?uga maceracja nast?puje w kontrolowanej temperaturze. MASH jest regularnie pompowany. Wino to w pe?ni przechodzi przez fermentacj? malolaktyczn?. Wreszcie, wino dojrzewa w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez 6 miesi?cy, przy czym od 5 do 10% jest rozszerzone w d?bowych beczkach.
Zalecenie jedzenia dla Cabernet Sauvignon les Jamelles
To suche czerwone wino z Francji idealnie pasuje do obfitych gulaszów, wszelkiego rodzaju pe?zanie - zw?aszcza hack ziemniaczanego - lub tak?e przytulne grille z rodzina i przyjaciele.
- Więcej produktów z Les Jamelles