Więcej informacji o Den Tag versüßen - Weingut Kiefer
W kieliszku s?odycz z winnicy Kiefer oferuje genialny, po?yskuj?cy jasno?ó?ty kolor. Pierwszym nosem dnia jest zachowane niuanse brzoskwini i nektaryn.
Winery Kiefer S?odzaj Dzie? przedstawia nam niewiarygodnie uprawiany smak owocowy, który oczywi?cie mo?na równie? przypisa? jej resztkowego profilu . To chrupi?ce i jedwabiste bia?e wino jest lekkie i wieloaspektowe na podniebieniu. Ze wzgl?du na zwi?z?y kwas owocowy s?odycz na podniebieniu pokazuje dzie? cudownie ?wie?y i ?ywy. Fina? tego bia?ego wina z regionu rozwijaj?cego wina Baden, dok?adniej z Kaiserstuhl, w ko?cu urzeka z dobrym pog?osem. Odej?ciu towarzysz? równie? stopnie mineralne pod?óg zdominowanych przez wulkaniczny kamie? i pod?og? loins.
Windykacja winnicy Kiefer
To eleganckie bia?e wino z Niemiec staje si? winogronem Müller-Thurgau Odmiany, muscatist i Scheurebe Vinified. Winogrona rosn? w Baden w optymalnych warunkach. Winoro?li wbijaj? swoje korzenie g??boko w pod?ogi wykonane z lessowej pod?ogi i kamienia wulkanicznego. Po zbiorze r?ki winogrona szybko docieraj? do domu prasowego. Tutaj s? wybierane i delikatnie rozk?adane. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej nast?puje w kontrolowanych temperaturach. Winifikacja nast?puje po dojrzewaniu na drobnych dro?d?ach przez kilka miesi?cy, zanim wino zostanie ostatecznie wype?nione butelkami.
obawiaj?c si? zalecenia, aby os?odzi? dzie?
Mo?na cieszy? si? dobrze sch?odzonym w temperaturze 8–10 ° C Jest idealny jako towarzysz strudel gruszki, brzoskwiniowy deser maracuja lub makaron z kie?baskami.
- Więcej produktów z Weingut Kiefer