- Dieser Weißwein aus Parellada Trauben harmoniert hervorragend mit Joghurt-Mousse mit Mohn oder Fenchelsalat mit roten Linsen
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Katalonien lebendig und geradlinig
- Dieser spanische Weißwein eignet sich ausgezeichnet als leichtfüßiger Aperitif oder als Balkonwein (Terrasse geht auch!)
opakowanie!
Więcej informacji o San Valentin Blanco DO - Miguel Torres
W?o?one do kieliszka bia?ego wina, to bia?e wino ze starego ?wiata pokazuje cudownie ekspresyjne aromaty Physalis, Gallia-Melon, Lime i Guawe, zaokr?glone przez ja?owca, zio?a ?ródziemnomorskie. -Ulepszone i zrównowa?one. Tekstura tego lekkiego bia?ego wina jest cudownie chrupi?ca i jedwabista na podniebieniu. Podczas wyjazdu to m?odzie?cze bia?e wino z regionu uprawiaj?cego wino w Katalonii w ko?cu inspiruje si? z dobr? d?ugo?ci?. Znowu s? nuty mango i pomara?czy. W pogonie dodaje si? stopnie mineralne pod?óg zdominowanych przez wapie? i glin?.
Vinification of San Valentin Blanco przez Miguela Torresa
Podstawa eleganckiego San Valentin Blanco z Katalonii Czy winogrona jest odmian? winogron Parellada. Winogrona rosn? w optymalnych warunkach w Katalonii. Winoro?li wbijaj? swoje korzenie g??boko w pod?ogi, piasek i wapie?. Po zbiorach wina winogrona wbijaj? si? do winnicy w najszybciej. Tutaj s? ostro?nie sortowane i szalone. Nast?pnie fermentacja ma miejsce w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po zako?czeniu San Valentin Blanco mo?e nadal harmonizowa? na drobnych dro?d?ach przez kilka miesi?cy ..
Zalecenie jedzenia dla San Valentin Blanco autorstwa Miguela Torresa
To hiszpa?skie bia?e wino nale?y najlepiej sch?odzi? w 8-10 ° C Jest idealny jako towarzysz migda?owej galaretki z Lyche, Peach Maracuja deser lub krem ??kefirowy.
- Więcej produktów z Miguel Torres