- Dieser erstklassige Crémant passt hervorragend zu Mandelmilch-Gelee mit Litschis oder Brombeer-Sahne-Dessert
- Seine Herkunft aus Jura macht diesen Crémant zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser französische Crémant eignet sich hervorragend als Begleiter zur Familienfeier oder zur Party
opakowanie!
Więcej informacji o Crémant du Jura Blanc de Blancs Brut AOC - Tissot-Maire
W szkle Crémant du Jura Blanc de Blancs Brood autorstwa Tissot-Maire oferuje genialny, l?ni?cy z?oty ?ó?ty kolor. Perlage tego crémanta ?wieci niezb?dne i d?ugo w szkle. Pierwszy nos Crémant du Jura Blanc de Blancs Brut przedstawia niuanse gwiazdowych owoców, ananasa i acacia. Owocowe cz??ci bukietu do??czaj? jeszcze bardziej owocowe niuanse.
Crémant du Jura Blanc de Blanc's Brood autor mo?liwy. Jednak nigdy nie wykazuje ja?owego ani kruchego. Na podniebieniu tekstur? tego lekkiego wina musuj?cego jest cudownie Schmelzig. Ze wzgl?du na obecny kwas owocowy Crémant Du Jura Blanc de Blanc na podniebienie jest cudownie ?wie?e i ?ywe. Fina? tego crémanta z regionu rozwijaj?cego wino Jura w ko?cu przekonuje z pi?knym pog?osem. Odej?ciu towarzysz? równie? mineralne wskazówki pod?óg zdominowanych przez glin? i marla.
Winifikacja tissot-maire crémant du Jura de Blancs Brut
elegancka crémant du Jura blanc De Blancs Brut z Francji to czyste wino, wykonane z odmiany winogron Chardonnay. Winogrona rosn? w optymalnych warunkach w JURA. Winoro?li chwytaj? swoje korzenie g??boko w pod?ogi wykonane z gliny, wapienia i margla. Winogrona tego wina musuj?cego z Francji s? zbierane wy??cznie r?cznie po zapewnieniu optymalnej dojrza?o?ci. Po przeczytaniu winogrona s? natychmiast sprowadzane do winnicy. Tutaj s? ostro?nie sortowane i szalone. Teraz nast?puje fermentacja podstawowych win. Po sk?adzie ostatniego CRémart dalsza ekspansja nast?puje po klasycznej fermentacji butelki. Nast?pnie Tissot-Maire Crémant du Jura Blanc de Blancs Brood dojrzewa na pe?nych dro?d?ach przez 12 miesi?cy.
Zalecenie jedzenia dla Crémant du Jura de Blancs Brut autorstwa Tissot-maire
Ten crémant z Francji najlepiej sch?odzi? w 8-10 ° C jako towarzysz strudel z limonki gruszki, sa?atka warzywna z burakami lub warzywa Wok z rybami.
- Więcej produktów z Tissot-Maire