Więcej informacji o Valdelagunde Verdejo Rueda DO - Pedro Escudero
Waldelaunde Verdejo Rueda z o?wietleniowym Valdelaunda od Pedro Escudero po?yskuj? si? w szklance z genialnym jasno?ó?tym. Pierwszy nos Valdelaunde Verdejo Rueda pokazuje niuanse cytryny, trawy cytrynowej i grejpfruitów. Owocowe wskazówki bukietu ??cz? jeszcze bardziej niuanse owocowe.
Pedro Escudero Valdelaunde Verdejo Rueda entuzjastycznie z eleganckim smakiem. Zosta? przyniesiony do butelki z zaledwie 3,8 gramem resztkowego cukru. Jak mo?na oczywi?cie oczekiwa? od wina poza pó?kami supermarketów, ten Hiszpan naturalnie zachwyca si? najlepsz? równowag?. Smak niekoniecznie potrzebuje du?o cukru. To lekkie i chrupi?ce bia?e wino jest roz?o?one na lekkie i wieloaspektowe na podniebieniu. Z powodu umiarkowanego kwasu owocowego Valdelaunde Verdejo Rueda pochlebi? mi?kkie uczucie na podniebieniu, nie maj?c jednocze?nie w tym samym czasie. Na mecie to zno?ne bia?e wino z regionu kastylicznego - León w ko?cu inspiruje z dobr? d?ugo?ci?. Znowu s? echa wapna i papai.
VINIGIFIKACJA VALDELAGUNE VERDOJO RUEDA autorstwa Pedro Escudero
Podstawa eleganckiego Valdelaunde verdejo Rueda z Castilia - León to Rolak z Verdejo Grape ró?norodno??. Po zbiorach wina winogrona wchodz? do domu prasowego w najszybciej. Tutaj s? wybierane i delikatnie rozk?adane. Nast?pnie fermentacja ma miejsce w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Winifikacja jest dojrzewana na drobnych dro?d?ach przez kilka miesi?cy, zanim wino zostanie ostatecznie wy??czone.
Zalecenie strachu dla Valdelagunde Verdejo Rueda autorstwa Pedro Escudero
Do?wiadcz bia?ego wina z Hiszpanii Idealnie och?odzony w 8-10 ° C jako towarzysz ciasta cebulowego z tymiankiem, pikantn? zup? z kasztanowego jedzenia lub curry z ?owot? w linie kokosowej.
- Więcej produktów z Bodegas Pedro Escudero