- Dieser ausdruckstarke Wermut passt perfekt zu Mandelmilch-Gelee mit Litschis oder Holunderblüten-Joghurt-Eis mit Zitronenmelisse
- Seine Herkunft aus Katalonien macht diesen Wermut zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser spanische Wermut eignet sich ausgezeichnet als stimmiger Sommerwein
Czas dostawy ok. 3-5 dni robocze
opakowanie!
Więcej informacji o Red Premium Vermouth - La Madre
Potężny Red Premium Vermouth z pióra La Madre wpada do kieliszka z gęstą purpurową barwą. Kiedy kieliszek jest wirowany, to wzmocnione wino ujawnia wysoką gęstość i pełnię, które można zobaczyć w witrażach na krawędzi kieliszka. Bukiet wzmacnianego wina z Katalonii urzeka aromatami grejpfruta i galaretki z czerwonej porzeczki. Jeśli prześledzimy aromaty dalej, dodamy czarną porzeczkę i wanilię.
Red Premium Vermouth można słusznie opisać jako szczególnie owocowy i aksamitny, ponieważ został winifikowany z przyjemnie słodkim profilem smakowym. Na języku ten mocny wermut charakteryzuje się niezwykle gęstą konsystencją. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Red Premium Vermouth schlebia podniebieniu aksamitnym uczuciem bez braku świeżości. Finisz tego wzmocnionego wina z regionu uprawy winorośli w Katalonii, które ma dobry potencjał starzenia, zachwyci Cię wyjątkowym posmakiem.
Winifikacja Red Premium Vermouth z La Madre
Grona Garnacha i Viura stanowią podstawę pierwszorzędnego i cudownie mocnego cuvée Red Premium Vermouth z La Madre. Red Premium Vermouth to wino ze Starego Świata na wskroś, ponieważ to hiszpańskie wino emanuje niezwykłym europejskim urokiem, który wyraźnie podkreśla sukces win ze Starego Świata.
Zalecenia kulinarne dla La Madre Red Premium Vermouth
To wzmacniane wino z Hiszpanii powinno być spożywane dobrze schłodzone w temperaturze 8-10°C jako dodatek do pieczonych jabłek z sosem jogurtowym, galaretki z mleka migdałowego z liczi lub musu jogurtowego z makiem.
- Więcej produktów z La Madre