- Dieser Rotwein aus besten Trauben ergänzt hervorragend Gerichte wie geschmorten Hähnchen in Rotwein oder Kürbis-Auflauf
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus La Rioja besonders kraftvoll
- Ein kraftvoller Rotwein, erstklassig zu Weihnachten
opakowanie!
Więcej informacji o El Andén De La Estación - Bodegas Muga
El Andén de la Estación, który zosta? zbudowany w lufie, z regionu Viticulture La Rioja ujawnia si? w szklance w g?stym fiolerze. Idealnie wylewane do czerwonego kieliszka do wina, to czerwone wino ze starego ?wiata pokazuje cudownie m?odzie?cze smaki je?yny, jagody, morwy i czarnej porzeczki, zaokr?glone cygarami, ja?owca i lovage, które przyczyniaj? si? do ekspansji w drewnianych beczkach.
Muga El Andén de la Estación inspiruje swoim elegancko suchym smakiem. Zosta? przyniesiony do butelki z zaledwie 1,8 gramem resztkowego cukru. Jest to prawdziwe wino wysokiej jako?ci, które wyra?nie wyró?nia si? na podstawie prostszych cech i oczywi?cie ten Hiszpan zachwyca najlepsz? równowag? pomimo ca?ej sucho?ci. Smak niekoniecznie wymaga du?o resztkowego cukru. To pot??ne czerwone wino charakteryzuje si? wyj?tkowo aksamitn? tekstur? na j?zyku. Z powodu umiarkowanego kwasu owocowego El Andén de la estación pochlebi?a aksamitne uczucie na podniebieniu bez pozwalaj?c mu si? ?wie?owa?. Na mecie, to dobrze mo?liwe do zwalczania czerwonego wina z regionu uprawiaj?cego wino w La Rioja w ko?cu zachwyca si? znacz?c? d?ugo?ci?. Znowu s? nuty Mulberry i Blackberry. W pogonie dodaje si? stopnie mineralne pod?óg zdominowanych przez wapie? i glin?.
Vinification El Andén de la estación z Bodegas Muga
Podstawa pot??nego el i erén de de de La Estación La Rioja s? winogronami z odmian winogron Caignan, Garnacha, Graciano i Tempranillo. Winogrona rosn? w optymalnych warunkach w La Rioja. Winoro?li wbijaj? swoje korzenie g??boko w pod?ogi wykonane z wapienia i d?wi?ku. Winogrona tego czerwonego wina z Hiszpanii, gdy s? doskonale dojrza?e, staj? si? tylko r?k?. Po zbiorach wina winogrona szybko docieraj? do winnicy. Tutaj s? wybierane i delikatnie rozk?adane. Nast?pnie fermentacja ma miejsce w du?ym drewnie w kontrolowanych temperaturach. Po zako?czeniu fermentacji El Andén de la estación zostanie rozszerzony na du?? drewnian? luf? wykonan? z drewna d?bowego na kilka miesi?cy.
obawiaj?c si? zalecenia dla Bodegas Muga El Andén de la estación
- Więcej produktów z Bodegas Muga