- Dieser sortenreine Banyuls ergänzt perfekt Gerichte wie Pfirsich-Maracuja-Dessert oder Birnen-Limetten-Strudel
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Roussillon außerordentlich kraftvoll
- Dieser französische Banyuls eignet sich perfekt als stimmiges Geschenk für gute Freunde
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Banyuls Rouge Bila-Haut AOC 0,5 l - M. Chapoutier
To ró?norodne francuskie wino ujawnia si? w kieliszku ekspresyjnych nut ze ?liwek, cienia morel, le?nego d?emu piwa i czarnych wi?ni. Do tego dochodzi do nug cynamonu, wanilii i piernika przypraw. To g?ste ufortyfikowane wino pojawia si? na podniebieniu. Fina? tego dobrze nadawanego banyul z regionu uprawy wina Roussillon, dok?adniej od Banyuls, w ko?cu robi wra?enie na znacznym pogonie. Odjazdu towarzysz? tak?e mineralne aspekty pod?óg zdominowanych przez ?upk?.
Winifikacja skóry Banyul Rouge bila przez M. chapoutier
Pot??ne Banyuls Rouge bila-haut z Francji jest Jedno wino oparte na czystym, wykonane z odmiany winogron Grenache. Winoro?l, które wytwarzaj? winogrona dla tego wina na pod?ogach wykonanych z ?upków, rosn? w Roussillon. Wyj?tkowo od pochodzenia tego najlepszego wina przez M. Chapoutiera to fakt, ?e winogrona w Banyuls (FR) rozwijaj? si? na kamiennych tarasach. Jednak ten tradycyjny rodzaj projektowania winnic jest bardzo kosztowny i czasoch?onny, a zatem rzadko mo?na go by?o znale??. W czasie optymalnej dojrza?o?ci winogrona dla skóry Banyuls Rouge bila bez pomocy brutto i mniej selektywnych maszyn s? odczytywane wy??cznie r?cznie.
Zalecenie ?ywno?ci dla Banyul Rouge Bila-Haut przez M. Chapoutier
Idealnie ciesz si? tymi banyulami z Francji umiarkowanie sch?odzone w 11-13 ° C jako towarzysza do musu jogurtowego z makami, pieczone jab?ka z sosem jogurtowym lub lodami jogurtowymi z jogurtem z cytryny.
- Więcej produktów z M. Chapoutier