- Dieser sortenreine Weißwein harmoniert hervorragend mit Nudeln mit Bratwurstklößchen oder Kürbis-Auflauf
- Der Ausbau im Edelstahltank und großen Holz macht diesen Weißwein besonders leicht
- Ein balancierter Weißwein, erstklassig unter anderem zum Picknick
opakowanie!
Więcej informacji o Weißer Burgunder Löss trocken - Stefan Meyer
Bia?e Burgundowe Löss Stefana Meyera z Palatynatu zosta?y ujawnione w kieliszku wina jasnym, jasno?ó?tym kolorem. Nos tego bia?ego wina z Palatynatu urzeka zakl?cie nutami Cherry Blossom, Geissblatt, Acacia i MoRicot. Jego gatunki wzmocnione owocami sprawia, ?e ??to wino jest tak wyj?tkowe.
Na podniebieniu bia?e burgundowe löss ze Stefan Meyer otwieraj? przyjemnie suche, chwytowe i aromatyczne. To jasne bia?e wino jest zrównowa?one i z?o?one na podniebieniu. Ze wzgl?du na zrównowa?ony kwas owocowy bia?y burgundowy less pochlebia przyjemnym odczuwaniu w ustach, nie pozwalaj?c mu jednocze?nie chodzi? do ?wie?o?ci. Fina? tego m?odzie?czego bia?ego wina z regionu rozwijaj?cego wino Palatyn w ko?cu urzeka z dobrym pog?osem. Odej?cie towarzysz? tak?e mineralne aspekty pod?óg zdominowanych przez loess pod?og? i glin?.
Winifikacja Stefan Meyer White Burgundy Löss
To wino wyra?nie koncentruje si? na ró?norodno?ci winogron i w??czonej i w??czonej Pinot Blanc. W przypadku tego cudownie zrównowa?onego czystego wina Stefana Meyera przyniesiono tylko pierwszych czytelników klasy. Winogrona rosn? w optymalnych warunkach w podniebieniu. Winoro?li wbijaj? swoje korzenie g??boko w p?ywaki i pod?og?. Po przeczytaniu winogrona natychmiast docieraj? do domu prasowego. Tutaj s? wybierane i delikatnie rozk?adane. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej i du?ym drewnie pod??a za kontrolowanymi temperaturami. Po jego zako?czeniu bia?e Burgundowe Löss mog? nadal harmonizowa? na drobnych dro?d?ach przez kilka miesi?cy ..
Zalecenie jedzenia dla Stefan Meyer White Burgundy Löss
Bia?e wino z Niemiec w 8-10 ° C jako towarzysz zupy pory, curry lub omlet z ?ososia i kopru w?oskiego.
- Więcej produktów z Weingut Stefan Meyer