Więcej informacji o Ruppertsberger Riesling trocken - Weingut Bürklin Wolf
Riesling Riesberger z Weingut Bürklin Wolf z Palatynatu oferuje genialny, jasno?ó?ty kolor w kieliszku wina. Po pierwszym obróceniu to bia?e wino charakteryzuje si? fascynuj?cym blaskiem, który sprawia, ?e ??ta?czy w szklance. W kieliszku to bia?e wino z aromów nektaryn, piasków, brzoskwi?, gruszek i ?liwek, pokazuje dalsze owocowe niuanse. Ten bia?y z winnicy Bürklin Wolf jest idealny dla wszystkich entuzjastów wina, którzy lubi? suchy. Jednak nigdy nie wykazuje ja?owego ani kruchego, ale okr?g?ego i g?adkiego. To chrupi?ce bia?e wino jest lekkie i wieloaspektowe na podniebieniu. Ze wzgl?du na obecny kwas owocowy Riesling na podniebieniu jest fantastyczny ?wie?y i ?ywy. Na mecie to bia?e wino z regionu uprawiaj?cego wino Pfalz w ko?cu inspiruje si? pi?kn? d?ugo?ci?. Znowu ?liwki i gruszka Nash s? ponownie pokazane. W pogonie dodaje si? stopnie mineralne pod?óg zdominowanych przez piasek i glin?.
Vinifikacja Riesling Riestsbergera z Weingut Bürklin Wolf
Podstaw? eleganckiego Rieslingsberger Riesling z Palatynacji jest winogrona z odmiany winogron Riesling. Winoro?le, które wytwarzaj? winogrona dla tego wina na pod?ogach wykonanych z gliny i piasku, rosn? w podniebieniu. Je?li jeste? doskonale dojrza?y, winogrona do Riesling Rieppertsberger s? u?ywane tylko r?cznie bez pomocy maszyn brutto i mniej selektywnych. Po przeno?niku winogrona natychmiast docieraj? do winnicy. Tutaj s? sortowane i delikatnie rozk?adane. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej i du?ym drewnie pod??a za kontrolowanymi temperaturami. Po zako?czeniu fermentacji Riesling Rieppertsberger mo?e nadal harmonizowa? na drobnych dro?d?ach przez kilka miesi?cy. Najlepiej sch?odzone w 8-10 ° C jako towarzysza kapusty, curry ciecierzycy lub spaghetti z kaparami i sosem pomidorowym. /p>
- Więcej produktów z Dr. Bürklin-Wolf