Więcej informacji o Montes Purple Angel - Montes
Pot??ny Montes Purple Angel Montes wsuwa si? w szklank? z g?stym fioletem. Je?li dasz mu troch? powietrza w kieliszku wina poprzez obrotowe, to czerwone wino ujawnia wysok? g?sto?? i obfito??, co jest pokazane w silnych oknach ko?cielnych na skraju szklanki. Bukiet tego czerwonego wina z Valle Central entuzjastycznie inspiruje nuty jagód, czarnej wi?ni, cienia Morelle i Blackberry. Je?li nadal odczuwamy aromat, zach?cany, zach?cany przez d?b, fasolk? kakaow?, przyprawy orientalne i cynamon.
Na podniebieniu Montes Purple Angel z Montes zaczyna cudownie suchy, por?czny i aromatyczny. Na j?zyku to pot??ne czerwone wino charakteryzuje si? niezwykle g?st? konsystencj?. Ze wzgl?du na obecny kwas owocowy Montes Purple Angel na podniebieniu wykazuje wyj?tkowo ?wie?e i ?ywe. Podczas wyjazdu ta m?oda osoba z regionu uprawiaj?cego wino do Valle w ko?cu zachwyca si? znacz?c? d?ugo?ci?. Ponownie, istniej? wskazówki czarnych porzeczek i je?yny.
Winifikacja Montes Purple Angel z Montes
Pot??ny Montes Purple Anio Odmiany winogron Verdot. Winogrona tego czerwonego wina z Chile, je?li s? idealnie dojrza?e, s? rozdawane tylko r?cznie. Po zbiorach wina winogrona szybko docieraj? do winnicy. Tutaj s? ostro?nie sortowane i szalone. Fermentacja w ma?ym drewnie nast?puje w kontrolowanych temperaturach. Po zako?czeniu fermentacji Montes Purple Angel zostanie rozszerzony w barkach z d?bu francuskiego i ameryka?skiego przez 18 miesi?cy.
Zalecenie jedzenia dla Montes Purple Angel z Montes
To chilijskie czerwone wino Poszukiwany jest najlepiej z?agodzony w temperaturze 15–18 ° C. Jest idealny jako towarzysz?cy wino do lambragout z ciecierzyc? i suszonymi figiami, duszony kurczak w czerwonej winie lub zapiekanie cebuli. Najlepsze i najbardziej z?o?one carmenère z Chile, a nawet ca?ego ?wiata. Fascynuj?ce kuba?skie cygaro i pieczone laurowe ostrza, oprócz czarnych porzeczek, je?yny i egzotycznych przypraw. Równie? ma?e drzewo sanda?owe, czarna czekolada, cedar i pieczone czerwone papryki chili. kremowe i bujne, ale wci?? ?wie?e i soczyste, z charakterem suszonych li?ci, ciemnej oliwek i drobno zmielonego proszku kakaowego. D?ugie, wyrafinowane wyko?czenie. Mieszanka z 92%Carmenere z Apalty (46%) i Marchigue (46%) i 8 i 8 % Petit Verdot z Apalta. Picie lub przechowywanie. ”
- James Suckling: 98 punktów na 2018 r.
- Natalie Maclean: 99 punktów na 2015
- Więcej produktów z Montes