- Dieser sortenreine Prosecco Spumante harmoniert ausgezeichnet mit Spargelsalat mit Quinoa oder Kokos-Limetten-Fischcurry
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien besonders leichtfüßig
- Ein frischer Prosecco Spumante, erstklassig unter anderem zum Empfang
opakowanie!
Więcej informacji o Prosecco Superiore Brut Valdobbiadene DOCG - Val D'Oca
Lekkie Prosecco Spumante Superiore Brut od Val D'Oca mieni się w kieliszku wspaniałym platynowo-żółtym kolorem. Aromat Prosecco Spumante z Veneto charakteryzuje się aromatami wszelkiego rodzaju czerwonych i czarnych jagód oraz ciemnych owoców, takich jak czarne wiśnie i śliwki. Na podniebieniu tekstura tego lekkiego Prosecco Spumante jest cudownie lekka i jedwabista. Prosecco Spumante Superiore Brut jest cudownie świeże i żywe na podniebieniu dzięki kwasowości owoców. Finisz tego Prosecco Spumante z regionu uprawy winorośli Veneto, a dokładniej z Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG, ostatecznie zachwyca dobrym wykończeniem.
Winifikacja Prosecco Spumante Superiore Brut z Val D'Oca
Eleganckie Prosecco Spumante Superiore Brut z Włoch to jednoodmianowe wino wytwarzane ze szczepu Glera. Winorośl produkująca winogrona do tego wina rośnie na glebach osadowych i zwietrzałych skałach w Wenecji Euganejskiej. Prosecco Spumante Superiore Brut to wino ze Starego Świata w najlepszym tego słowa znaczeniu, ponieważ to włoskie wino emanuje niezwykłym europejskim urokiem, który wyraźnie podkreśla sukces win ze Starego Świata. Po zapewnieniu idealnej dojrzałości fizjologicznej, winogrona do Prosecco Spumante Superiore Brut są zbierane wyłącznie ręcznie, bez pomocy gruboziarnistych i mniej selektywnych maszyn. Po zbiorach winogrona są szybko transportowane do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec fermentacji,
Zalecenia kulinarne dla Val D'Oca Prosecco Spumante Superiore Brut
To Prosecco Spumante z Włoch najlepiej smakuje schłodzone w temperaturze 5 - 7°C. Doskonale komponuje się z owocową sałatką z cykorii, omletem z łososiem i koprem włoskim lub sałatką ze szparagów z komosą ryżową
.- Więcej produktów z Val D'Oca