• ♥ Obecnie 20.013 win tylko dla Ciebie! ♥
  • Osobista rada!
  • Bezpieczne opakowanie!
  • Niezawodna wysyłka!
od do
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nie znaleziono żadnych wyników!
Traisen Bastei Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
9999
2018
Białe wino Białe wino
wytrawne wytrawne
Niemcy Niemcy
Nahe (DE) Nahe
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Traisen Bastei Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Altenbamberg Rotenberg Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
9999
2020
2021
Białe wino Białe wino
wytrawne wytrawne
Niemcy Niemcy
Nahe (DE) Nahe
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Altenbamberg Rotenberg Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Niederhausen Steinberg Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
9999
2018
2019
2020
2021
Białe wino Białe wino
wytrawne wytrawne
Niemcy Niemcy
Nahe (DE) Nahe
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Niederhausen Steinberg Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Niederhausen Hermannsberg Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
9999
2018
Białe wino Białe wino
wytrawne wytrawne
Niemcy Niemcy
Nahe (DE) Nahe
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Niederhausen Hermannsberg Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Schlossböckelheim Kupfergrube Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
9999
2017
Białe wino Białe wino
wytrawne wytrawne
Niemcy Niemcy
Nahe (DE) Nahe
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Schlossböckelheim Kupfergrube Riesling GG trocken - Gut Hermannsberg
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
44 647,64 Zł *
0.75 l (59 530,19 Zł * / 1 l)

Historia Gut Hermannsberg

Historia posiadłości Hermannsberg sięga ponad 100 lat wstecz. w 1902 r. został utworzony jako królewska domena pruska i tym samym znalazł się w rękach publicznych. Pozostałością po tej historii jest pruski orzeł, który do dziś zdobi logo i etykiety posiadłości Hermannsberg. Zadeklarowanym celem domeny była produkcja światowej klasy win białych. Pierwsze zbiory odbyły się w 1907 r., a przełomem okazał się rocznik stulecia, 1921, ze szlachetnymi winami słodkimi. Dyrektor Hermann Goedecke i mistrz piwnicy Karl-Heinz Sattelmeyer sprawili, że od 1949 roku posiadłość zyskała światową sławę.

Dom główny Gut Hermannsberg

w 1998 r. kraj związkowy Nadrenia-Palatynat sprywatyzował posiadłość, po czym w 2009 r. kupiła ją rodzina Reidel, która w 2010 r. zmieniła nazwę na Gut Hermannsberg. Nie tylko wyremontowali piwnicę i odnowili całą posiadłość, ale także dostosowali produkcję wina i skoncentrowali się na białych winach wytrawnych, a nie słodkich, jak to miało miejsce w przeszłości. Założyli również restaurację i pensjonat, aby zwiększyć przyjemność z pobytu i zapewnić wszechstronne doświadczenie.

Gastronomia Gut Hermannsberg

Zrównoważony rozwój i filozofia firmy Gut Hermannsberg

W Gut Hermannsberg pracują w harmonii z naturą. Obejmuje to wiele ręcznej pracy w winnicy i czas na dojrzewanie w piwnicy. Odrzuca się metody, które mogłyby osłabić charakter win. Wina Riesling zawdzięczają swoją rasowość, pikantność i mineralność głównie wulkanicznym glebom, na których położone są winnice. Całe 30 hektarów winnic w Gut Hermannsberg należy bez wyjątku do VDP.GROSSE LAGE.

W chłodnej piwnicy prace są minimalnie inwazyjne, wykonuje się tylko to, co jest absolutnie niezbędne do ustabilizowania i wyklarowania win. Czas jest tu najważniejszym partnerem. Dzięki temu wina dojrzewają od 6 miesięcy do 6 lat.

Wiele z winnic Gut Hermannsberg jest stromych lub mocno nachylonych. Prowadzone są szeroko zakrojone prace nad ulistnieniem, stosuje się kompost własnej produkcji oraz biotechniczne metody ochrony roślin. Gut Hermannsberg otrzymuje dofinansowanie z Ministerstwa Gospodarki, Transportu, Rolnictwa i Uprawy Winorośli za osiągnięcia w zakresie działań rolno-środowiskowych i klimatycznych za "Biotechniczne metody ochrony roślin w uprawie winorośli" oraz "Uprawę przyjazną dla środowiska na stromych i najbardziej stromych zboczach".

Gut Hermannsberg Mistrz Piwnicy

Winnice

Gut Hermannsberg uprawia 7 winnic nad rzeką Nahe. Wszystkie z nich to VDP.GROSSE LAGEN. Wina Hermannsberg pochodzą z następujących winnic:

  • Schlossböckelheimer Kupfergrube: nadaje winom dymny, mineralny charakter z intensywnymi aromatami grejpfruta. Gut Hermannsberg jest właścicielem 12 ha tego legendarnego terenu.
  • Bastei Traisen: uboga, kamienista gleba, niskie roczne opady. Gut Hermannsberg posiada mniej niż 1 ha winorośli, a wydajność jest niska i wynosi kilka tysięcy butelek rocznie.
  • Hermannsberg Monopol Niederhausen: monopol obejmuje 5,5 hektara i jest jedynym miejscem w posiadłości Hermannsberg, gdzie występują gleby gliniasto-łupkowe, stąd delikatna mineralność win. Łupki ilaste są pokryte cienką warstwą lessu.
  • Felsenberg Schlossböckelheim: wulkaniczna gleba melafirowa. Produkcja win z tego miejsca jest ściśle ograniczona, ponieważ Gut Hermannsberg posiada mniej niż 1 ha winnicy Felsenberg.
  • Steinberg Niederhausen: jak sama nazwa wskazuje, gleba w tym miejscu jest bardzo kamienista, porfirowa gleba lwowska ma jasną barwę, dzięki czemu jest chłodna i daje zwarte wina o kamienistym smaku.
  • Rotenberg Altenbamberg: Gut Hermannsberg posiada tu 4 ha winorośli. Wina te mają charakter wędzonego bekonu.
  • Rossel Monopol Niederhausen: gleba z ryolitu wulkanicznego.

Gut Hermannsberg Mistrz Piwnicy Karsten Peter

Lage von Gut Hermannsberg

Więcej informacji na temat Gut Hermannsberg

Adres
Nazwy firm:Gut Hermannsberg Weinhandels GmbH
Ulica:Ehemalige Weinbaudomäne
Miasto:55585 Niederhausen-Nahe
Kraj:Niemcy
Region:W pobliżu
Kontynent:Europa
Kontakt i strona internetowa
Strona internetowa:https://gut-hermannsberg.de/
E-Mail:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/gut.hermannsberg/
Telefon:+49 67 58-92 50-0
Fax:+49 67 58-92 50-19
Firma
Rok założenia:1901
Właściciel:Dr Christine Dinse i Jens Reidel
Dyrektor Zarządzający:Jasper Reidel, Achim Kirchner, Karsten Peter
Wino
Mistrz piwnicy:Karsten Peter und Maximilian Schmidt
Obszar winnicy:30 ha
Powierzchnia uprawna:Nahetal
Uprawiane winnice:Niederhäuser Hermannsberg, Kertz und Steinberg, Schlossböckelheimer Kupfergrube, Traiser Bastei, Altenbamberger Rotenberg
Typ gleby, charakterystyka gleby:Tonschiefer, Melaphyr, Porphyrit
W GÓRĘ