- Dieser Secco harmoniert hervorragend mit Kohl-Rouladen oder Steinbeißerfilet auf japanische Art mit Gemüse-Julienne
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien außerordentlich leichtfüßig
- Ein balancierter Secco, ausgezeichnet als leichtfüßiger Bankettwein / Schankwein
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Rosato Frizzante - La Gioiosa
Rosato Frizzante z La Gioiosa w Wenecji Euganejskiej ma wspaniały, malinowo-czerwony kolor w kieliszku. Bąbelki tego wina musującego są pieniste i żywe w kieliszku. To wino musujące La Gioiosa prezentuje wszystkie rodzaje czerwonych porzeczek i malin w nosie.
La Gioiosa Rosato Frizzante jest przyjemnie wytrawne dla miłośników wina. To wino musujące nigdy nie jest szorstkie ani surowe, ale okrągłe i gładkie. Na podniebieniu tekstura tego lekkiego wina musującego jest cudownie lekka i rześka. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Rosato Frizzante schlebia podniebieniu aksamitnym smakiem bez braku soczystej żywości. Na finiszu to wino musujące z regionu uprawy winorośli Veneto zachwyca niezwykłą długością. Ponownie pojawiają się nuty czerwonej porzeczki i malin. Winogrona do produkcji tego włoskiego Secco zbierane są szczególnie szybko i o najchłodniejszej możliwej porze dnia, aby zachować ich smak w optymalnej dojrzałości. Po zbiorach winogrona są szybko przewożone do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie wyciskane. Następnie odbywa się fermentacja win bazowych. Po skompletowaniu cuvée następuje dalsze starzenie przy użyciu metody Charmat. Następnie La Gioiosa Rosato Frizzante dojrzewa w butelce przez kilka miesięcy przed wylaniem.
Recenzja dla La Gioiosa Rosato Frizzante
To wino musujące z Włoch najlepiej smakuje schłodzone w temperaturze 5-7°C jako dodatek do dorsza z ogórkiem i warzywami musztardowymi, zapiekanki z dyni lub tortilli z pora.