- Dieser Rotwein aus Primitivo Trauben ergänzt vorzüglich Gerichte wie geschmorten Hähnchen in Rotwein oder Spinatgratin mit Mandeln
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Apulien angenehm kraftvoll
- Ein kraftvoller Rotwein, erstklassig
opakowanie!
Więcej informacji o Primitivo Puglia Igp - Amastuola
Amastuola Primitivo Puglia Igp to najwyższej klasy organiczne czerwone wino. Ma cudownie gęsty, rubinowo-czerwony kolor. Pierwszy nos Primitivo Puglia Igp ujawnia niuanse morwy, jeżyn i jagód. Do owocowych części bukietu dołączają jeszcze bardziej owocowe, balsamiczne niuanse.
To włoskie wino zachwyca elegancko wytrawnym smakiem. Zostało zabutelkowane z 4,6 gramami cukru resztkowego. Jest to prawdziwe wino jakościowe, które wyraźnie wyróżnia się spośród prostszych jakości, a więc pomimo swojej wytrawności, ten włoski naturalnie zachwyca najlepszą równowagą. Doskonały smak niekoniecznie potrzebuje cukru resztkowego. To gęste czerwone wino jest pełne i złożone na podniebieniu. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Primitivo Puglia Igp schlebia przyjemnym odczuciem w ustach, bez braku soczystej żywotności. Finisz tego młodzieńczego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Apulia jest ostatecznie przekonujący z pięknym posmakiem.
Winifikacja Primitivo Puglia Igp z Amastuola
Potężne Primitivo Puglia Igp z Włoch to jednoszczepowe wino wytwarzane organicznie z odmiany winogron Primitivo. Po ręcznym zbiorze winogrona są szybko transportowane do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec fermentacji. Po zakończeniu wino Primitivo Puglia Igp jest starannie harmonizowane.
Rekomendacja gastronomiczna dla Primitivo Puglia Igp z Amastuola
To organiczne czerwone wino z Włoch najlepiej smakuje w temperaturze 15-18°C jako dodatek do gotowanej cielęciny z fasolą i pomidorami, zapiekanki szpinakowej z migdałami lub piersi kaczki z mangetout.
- Więcej produktów z Amastuola