Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Neropasso Rosso Veneto IGT - Biscardo
Neropasso Rosso Veneto z regionu uprawy winorośli Veneto prezentuje się w kieliszku w jasnym fioletowo-czerwonym kolorze. To czerwone wino Biscardo prezentuje w nosie wszelkiego rodzaju śliwki, wiśnie morello, damsony, jagody i czarne wiśnie. Jakby tego było mało, proces starzenia w stali nierdzewnej dodaje gorzkiej czekolady, ziaren kakaowca i wanilii do mieszanki.
To jedwabiste czerwone wino jest zrównoważone i złożone na podniebieniu. Umiarkowana kwasowość owoców nadaje Neropasso Rosso Veneto aksamitną konsystencję w ustach bez braku soczystości. Na finiszu to stabilne czerwone wino z regionu uprawy winorośli Veneto w końcu zachwyca dobrą długością. Ponownie wyczuwalne są nuty śliwki i morwy.
Winifikacja Neropasso Rosso Veneto od Biscardo
Zrównoważone Neropasso Rosso Veneto z Włoch to cuvée wyprodukowane ze szczepów Cabernet Sauvignon, Corvina i Corvinone. Po ręcznym zbiorze winogrona są szybko transportowane do tłoczni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Zalecenia kulinarne dla Neropasso Rosso Veneto od Biscardo
To włoskie wino najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18 ° C. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zapiekanki z dyni, sajgonek wypełnionych mięsem mielonym lub ossobuco.
Nagrody dla Neropasso Rosso Veneto od Biscardo
- Berlin Wine Trophy - Gold for 2017
- Więcej produktów z Biscardo