• ♥ Obecnie 20.169 win tylko dla Ciebie! ♥
  • Osobista rada!
  • Bezpieczne opakowanie!
  • Niezawodna wysyłka!
Jeżyna, Wiśnia, czarna porzeczka, Wanilia, Mięta / Melisa lekarska, Eukaliptus oraz Czekolada

Neropasso Rosso Veneto IGT - Biscardo

Kup 24, zaoszczędź 6%!
Jeśli kupisz 24 sztuk produktów z tej promocji, otrzymasz 6% rabatu.

Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.

Rocznik

9999
2021
Maksymalna ilość zamówienia została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Minimalna ilość zamówienia nie została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
24
6
Cena jednostkowa: 52.48 *
Neropasso Rosso Veneto IGT - Biscardo
Close
Osobiste!
Osobiste!
Osobiste!
Bezpieczne
opakowanie!
Osobiste!
Niezawodny!

Więcej informacji o Neropasso Rosso Veneto IGT - Biscardo

Neropasso Rosso Veneto z regionu uprawy winorośli Veneto prezentuje się w kieliszku w jasnym fioletowo-czerwonym kolorze. To czerwone wino Biscardo prezentuje w nosie wszelkiego rodzaju śliwki, wiśnie morello, damsony, jagody i czarne wiśnie. Jakby tego było mało, proces starzenia w stali nierdzewnej dodaje gorzkiej czekolady, ziaren kakaowca i wanilii do mieszanki.

To jedwabiste czerwone wino jest zrównoważone i złożone na podniebieniu. Umiarkowana kwasowość owoców nadaje Neropasso Rosso Veneto aksamitną konsystencję w ustach bez braku soczystości. Na finiszu to stabilne czerwone wino z regionu uprawy winorośli Veneto w końcu zachwyca dobrą długością. Ponownie wyczuwalne są nuty śliwki i morwy.

Winifikacja Neropasso Rosso Veneto od Biscardo

Zrównoważone Neropasso Rosso Veneto z Włoch to cuvée wyprodukowane ze szczepów Cabernet Sauvignon, Corvina i Corvinone. Po ręcznym zbiorze winogrona są szybko transportowane do tłoczni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.

Zalecenia kulinarne dla Neropasso Rosso Veneto od Biscardo

To włoskie wino najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18 ° C. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zapiekanki z dyni, sajgonek wypełnionych mięsem mielonym lub ossobuco.

Nagrody dla Neropasso Rosso Veneto od Biscardo

  • Berlin Wine Trophy - Gold for 2017

Twarde fakty

Typ produktu:
Kategoria Wino:
Czerwone wino
Kolor wina:
czerwony
Aromat:
Jeżyna , Wiśnia , czarna porzeczka , Wanilia , Mięta / Melisa lekarska , Eukaliptus , Czekolada
Tekstura / odczucie w ustach:
jedwabisty
Pogłos / Finał:
średni
Okazja i temat:
Balkon / taras , grill , typowy wieczór , Romantyczna kolacja , letnie wino
Country:
Włochy
Obszar uprawy:
Wenecja (IT)
Alkohol w vol%:
13.5
Wine acidity in g/l:
5,5
Residual sugar in g/l:
14,6
Optimal serving temperature in °C:
15 - 18
Cuvée:
Odmiana winogron cuvée
Rozszerzenie:
Zbiornik ze stali nierdzewnej
Szczegóły rozszerzenia:
Zbiornik ze stali nierdzewnej
Quality Classification & Rating:
IGT Indicazione Geografica Tipica
Żniwa:
Handpicked
Styl:
Stary Świat , klasyczny
Zalecenia dotyczące żywności:
Ciemne naczynia , Lekkie i obfite dania , Potrawy słodkie i pikantne , Pikantne dania pikantne
Zalecenia dotyczące szkła:
Kieliszek do czerwonego wina
Wielkość butelki w l:
0,75
Projektowanie i wyposażenie butelek:
Butelka z Burgundii , nowoczesny
Typ zamknięcia:
Cork
Okres przydatności do spożycia w latach od daty produkcji:
4
Alergeny i składniki:
Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki
Dystrybutor:
Biscardo - Via Cappuccini 6 - 37032 Monteforte d'Alpone (VR) - Italia
PID:
70697-IT-RW-BL-020-18.1
W GÓRĘ