Cava Brut Reserva - Vilarnau
Ceny incl. VAT plus koszty wysyłki
wybór!
opakowanie!
wysyłka!
Support!
Cava Brut Reserva z Vilarnau to ekspresyjne, orzeźwiające wino musujące wytwarzane z odmian winogron Macabeo (55%), Parellada (40%) i Xarel-lo (5%), rosnących w hiszpańskim regionie uprawy winorośli - Katalonii.
W kieliszku ta cava mieni się wspaniałym jasnym złotem z błyszczącymi słomkowo-żółtymi refleksami. Perlage wznosi się nieustannie w bardzo delikatnych sznurach pereł. Wyrazisty bukiet zdominowany jest przez owocowe aromaty świeżych owoców cytrusowych, soczystych brzoskwiń i rześkich jabłek. Na podniebieniu to hiszpańskie wino musujące zachwyca piękną strukturą i harmonijną równowagą między pełnią dojrzałych owoców a odświeżającą, życiodajną kwasowością.
Winifikacja Vilarnau Brut Reserva Cava
Winogrona na to wino musujące zbierane są we wrześniu. Po przybyciu winogron do winiarni w Vilarnau, poszczególne odmiany winorośli poddawane są oddzielnej fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Dopiero podczas drugiej fermentacji w butelce trzy odmiany winogron są ze sobą mieszane. Wino to dojrzewa w butelce przez co najmniej 18 miesięcy. Wreszcie, Cava jest rozlewana i może opuścić winiarnię w Vilarnau.
Zalecenia żywieniowe dla Brut Reserva Cava Vilarnau
Ciesz się tym winem musującym z Hiszpanii dobrze schłodzonym jako powitalny aperitif. Można też podawać tę Cavę z różnymi odmianami sushi i świeżymi owocami morza.
Typ produktu: | Wino |
Weintyp: | Wina musujące |
Style of Wine: | Cava |
Weinfarbe: | weiß |
Wine acidity in g/l: | 3,6 |
Residual sugar in g/l: | 10,5 |
Sweetness: | brut - bruto |
Country: | Spanien |
Region: | Katalonien (ES) |
Sub region: | Cava DO (ES) |
Klimat i motyw: | Przystawka , Prezent dla przyjaciół , ślub , przyjęcie , Picknick , Romantyczna kolacja |
Winiarstwie: | butelka fermentacja |
Rebsorten: | Parellada , Viura (Macabeo) , Xarel-lo |
Vintage: | NV |
Quality Classification & Rating: | Reserva , D.O. Denominación de Origen |
Żniwa: | Handlese |
Detale: | butelka fermentacja |
Okres w miesiącach winifikacji: | 18 |
Aroma: | Kernobst , Steinobst , Zitrusfrucht |
Textur / Mundgefühl: | schmelzig , dicht |
Nachhall / Finale: | lang |
Optimal serving temperature in °C: | 5 - 7 |
Stil: | Alte Welt , klassisch , duftig |
Speiseempfehlungen: | Desserts , Helle und leichte Speisen |
Glasempfehlung: | Schaumweinglas |
Flaschendesign & Ausstattung: | Schaumweinflasche , klassisch |
Flaschengröße in l: | 0,75 |
Verschlusstyp: | Sektkorken |
Alkohol w vol%: | 11,5 |
Alergeny i składniki: | Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki |
Inverkehrbringer: | Vilarnau - ES-ECO-019-CT - Carretera d'Espiells Km 1.4 Finca Can Petit - 08770 San Sadurni d'Anoia (Barcelona) - Spanien |