- Dieser sortenreine Weißwein passt ausgezeichnet zu Zitronen-Chili-Hühnchen mit Bulgur oder Lauchsuppe
- Der Ausbau im Edelstahltank macht diesen Weißwein besonders frisch und fruchtbetont
- Dieser deutsche Weißwein eignet sich perfekt als Begleiter zur Party
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Sauvage Riesling trocken - Georg Breuer
Sauvage Riesling z regionu uprawy winoro?li Rheingau ujawnia si? w szklance w b?yszcz?cym jasno?ó?tym ?ó?tym. W kieliszku to bia?e wino z Georg Breuer prezentowa?o aromaty muz pampelowych, drzew linden, grejpfrutów, bzu i cytryn, uzupe?nionych kremowym bonbonem, dro?d?owym warkoczem i brioche. Georg Breuer Sauvage Riesling przedstawia si? sucho mi?o?nikowi wina. To bia?e wino nigdy nie pojawia si? obrzydliwe ani ja?owe, jak mo?na si? spodziewa? po winie w wysokiej jako?ci sektorze wina. Na podniebieniu konsystencja tego ?wiat?a bia?ego wina jest cudownie lekka i chrupi?ca. Ze wzgl?du na obecny kwas owocowy Riesling Sauvage ujawnia si? cudownie ?wie?e i ?ywe na podniebieniu. Na mecie to bia?e wino z regionu rozwijaj?cego wino zachwyca Rheingau z ?adn? d?ugo?ci?. Znów s? apele do Pampel Muse i cytryny. W pogonie dodaje si? stopnie mineralne pod?óg zdominowanych przez ?upk? i glin?.
Vinification of the Sauvage Riesling przez Georg Breuer
To wino wyra?nie koncentruje si? na odmianach winogron i w??czonej i w??czonej Riesling. Zebrano tylko pierwszego materia?u winogronowego dla tego cudownie eleganckiego czystego wina od Georg Breuer. W Rheingau winoro?l, które przynosz? winogrona dla tego wina, rosn? na pod?ogach wykonanych z gliny i ?upków. Po przeczytaniu winogrona docieraj? do domu prasowego tak szybko, jak to mo?liwe. Tutaj s? ostro?nie sortowane i szalone. Nast?pnie fermentacja ma miejsce w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po zako?czeniu sauvage Riesling mo?e nadal harmonizowa? na drobnych dro?d?ach przez kilka miesi?cy ..
Zalecenie medyczne dla Georg Breuer Sauvage Riesling
Idealnie ciesz si? bia?ym winem z Niemiec W 8-10 ° C jako wino towarzysz?ce kurczakowi chili z bulgur, spinachgratyna z migda?ami lub zup? pory.
- Więcej produktów z Georg Breuer