- Dieser sortenreine Prosecco Frizzante ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Joghurt-Mousse mit Mohn oder Bratäpfel mit Joghurtsauce
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien außerordentlich jugendlich
- Dieser italienische Prosecco Frizzante eignet sich hervorragend als leichtfüßiger Aperitif
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
Czas dostawy ok. 9-11 dni robocze
opakowanie!
Więcej informacji o Prosecco Frizzante DOC - Cielo e Terra
Prosecco Frizzante z Cielo e Terra w Veneto oferuje wspaniały, platynowo-żółty kolor w kieliszku do wina. Pierwszy nos Prosecco Frizzante ujawnia nuty pigwy, gruszki Nashi i jabłek. Do owocowych części bukietu dołączają jeszcze bardziej owocowo-balsamiczne niuanse.
Na podniebieniu tekstura tego lekkiego Prosecco Frizzante jest cudownie rześka. Dzięki żywej owocowej kwasowości Prosecco Frizzante jest wyjątkowo świeże i żywe na podniebieniu. Finisz tego Prosecco Frizzante z regionu uprawy winorośli Veneto jest przekonujący z dobrym posmakiem.
Winifikacja Prosecco Frizzante od Cielo e Terra
To Prosecco Frizzante wyraźnie koncentruje się na jednej odmianie winogron, a mianowicie oczywiście Glera. Do produkcji tego wyjątkowo eleganckiego jednoszczepowego wina od Cielo e Terra użyto wyłącznie winogron pierwszej klasy. Po zbiorach winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie odciągnięte.
Zalecenia kulinarne dla Prosecco Frizzante od Cielo e Terra
To Prosecco Frizzante z Włoch powinno być idealnie spożywane dobrze schłodzone w temperaturze 8-10 ° C jako dodatek do bananowego drobiazgu w kieliszku, deseru z kremem jeżynowym lub warzyw z woka z rybą.
- Więcej produktów z Cielo e Terra