- Dieser ausdruckstarke Weißwein ergänzt vorzüglich Gerichte wie Wok-Gemüse mit Fisch oder Gemüsesalat mit roter Beete
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus South Australia außerordentlich leichtfüßig
- Dieser australische Weißwein eignet sich hervorragend als stimmiger Aperitif oder als Pfingstwein
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Moscato - Yellow Tail
Moscato z regionu winoro?li Po?udniowej Australii pokazuje si? w szklance w genialnie l?ni?cym platynowym ?ó?tym ?ó?tym. Pierwszy nos moscato p?asko z gwiazdami, brzoskwiniami i brzoskwiniami. Owocowe cz??ci bukietu ??cz? jeszcze bardziej niuanse owocowe.
Moscato ?ó?tego ogona pokazuje nam niezwykle zatrzymuj?cy owoce smak podniebienia, który nie jest tylko spowodowany jego resztkowym profilem. Na podniebieniu konsystencja tego ?wiat?a bia?ego wina jest cudownie chrupi?ca. Ze wzgl?du na zwi?z?y kwas owocowy Moscato przedstawia si? cudownie ?wie?e i ?ywe na podniebieniu. W odje?dzie zachwyca si? to z regionu uprawiaj?cego wino w Po?udniowej Australii o dobrej d?ugo?ci. Znów istniej? apele do Vineyard Peach i Papaya.
Winifikacja Moscato przez Yellow Tail
Podstaw? eleganckiego Moscato z Australii Po?udniowej s? winogrona z odmiany winogron Moscat. Po zbiorach wina winogrona natychmiast docieraj? do domu prasowego. Tutaj s? sortowane i delikatnie rozk?adane. Nast?pnie fermentacja ma miejsce w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Fermentacja nast?puje po dojrzewaniu drobnych dro?d?y na kilka miesi?cy przed ostatecznie wype?nieniem wina w butelki.
Zalecenie jedzenia dla moscato ?ó?tego ogona
do owocowej sa?atki endive, sa?atki szparagów z komos? ry?ow? lub sa?atk? warzywn? z burakiem.
- Więcej produktów z Yellow Tail