Filozofia produkcji wina w Waipara Hills jest prosta. Celem jest uzyskanie idealnej równowagi i umożliwienie wyeksponowania cech owoców z każdej pory roku. Od winnicy po winiarnię, zespół Waipara Hills jest mistrzem w swoim fachu. W rezultacie otrzymujemy wino bogate, o bogatej strukturze i pełnym, złożonym smaku.
Andrew Brown, Winemaker
Za produkcję wina w Waipara Hills odpowiedzialny jest Andrew Brown. Jest znany ze swojej wiedzy na temat aromatów, zwłaszcza Rieslinga, którego różnorodność stylistyczna jest dla niego szczególnie cenna. Andrew jest dumny z tego, że może pracować na glebach i w winnicach Waipara Hills, gdzie od dawna fascynuje się winem produkowanym w tej dolinie i szanuje je.
Po ukończeniu szkoły średniej Andrew ukończył studia na Uniwersytecie Lincolna na kierunku zarządzanie parkami, rekreacją i turystyką i obiecał sobie, że później ukończy studia na kierunku uprawa winorośli i enologia. Dlatego w 2004 r., po czterech latach podróży, ponownie zagłębił się w lekturę podręczników.
Sam Andrew Brown mówi: "Bardzo się cieszę, że będę mógł wypróbować i poznać techniki produkcji wina. A także praca z nowymi winnicami i fermentacjami........ o ile tylko się zachowują!"
Więcej informacji na temat Waipara Hills Winery
Adres | |
---|---|
Nazwy firm: | Waipara Hills |
Ulica: | 780 Glasnevin Rd |
Miasto: | 7483 Waipara |
Kraj: | Nowa Zelandia |
Region: | North Canterbury |
Kontynent: | Oceania |
Kontakt i strona internetowa | |
Strona internetowa: | http://waiparahillswines.co.nz/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/WaiparaHillsWine |
Twitter: | https://twitter.com/WaiparaHills |
Telefon: | +64 3-314 6900 |
Firma | |
Rok założenia: | 2001 |
Wino | |
Enolog: | Andrew Brown |
Mistrz piwnicy: | Andrew Brown |