- Dieser ausdruckstarke Spumante ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Lauch-Tortilla oder Kichererbsen-Curry
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Sizilien rebsortentypisch und fruchtig
- Dieser italienische Spumante eignet sich erstklassig als Begleiter zur Familienfeier
opakowanie!
Więcej informacji o Vino Spumante brut Bio - Barone Montalto
Lekkie Vino Spumante brut Bio od Barone Montalto lśni w kieliszku wspaniałym złotożółtym kolorem. Bąbelki tego spumante lśnią konsekwentnie i delikatnie w kieliszku. W kieliszku to spumante od Barone Montalto prezentuje aromaty kumkwatów, różowego grejpfruta, mango, pomarańczy i guawy, uzupełnione innymi owocowymi niuansami. Tekstura tego lekkiego spumante jest cudownie lekka na podniebieniu. Dzięki umiarkowanej kwasowości owoców, Vino Spumante brut Bio schlebia podniebieniu przyjemnymi doznaniami bez braku świeżości. Finisz tego wina musującego z sycylijskiego regionu uprawy winorośli jest przekonujący z dobrym posmakiem. Finiszowi towarzyszą również nuty mineralne z gleb zdominowanych przez piasek i wapień.
Winifikacja Barone Montalto Vino Spumante brut Bio
Podstawą eleganckiego Vino Spumante brut Bio z Włoch są winogrona z różnych wyselekcjonowanych odmian winorośli. Winorośle produkujące winogrona do tego wina rosną na piaszczystych i wapiennych glebach Sycylii. Po zbiorach winogrona są jak najszybciej transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Wina bazowe są następnie fermentowane. Po zmieszaniu Spumante dojrzewa dalej przy użyciu metody Charmat. Barone Montalto Vino Spumante brut Bio dojrzewa następnie przez kilka miesięcy w butelce i w końcu zostaje wylane. Gdy wino jest gotowe, Vino Spumante brut Bio jest starannie harmonizowane.
Zalecenia kulinarne dla Barone Montalto Vino Spumante brut Bio
To wegańskie wino musujące z Włoch najlepiej smakuje dobrze schłodzone w temperaturze 8-10°C z zapiekanką z dyni, makaronem z pierożkami z kiełbasą lub zupą z porów.