♥ Obecnie 19 365 win tylko dla Ciebie! ♥
Osobista rada!
Bezpieczne opakowanie!
Niezawodna wysyłka!
Ultreia - Raúl Pérez
wegańskie wegańskie
Jeżyna, Geranium, drewno tostowe oraz Jogurt

Ultreia - Raúl Pérez

Czerwone wino Hiszpania Hiszpania Kastilien - León (ES) Bierzo DO (ES)

Rocznik

9999
2017
2019
Maksymalna ilość zamówienia została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Minimalna ilość zamówienia nie została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
24
Cena jednostkowa: 97.98 *
Ultreia - Raúl Pérez
Osobiste!
Osobiste!
Osobiste!
Bezpieczne
opakowanie!
Osobiste!
Niezawodny!

Więcej informacji o Ultreia - Raúl Pérez

Starzona w beczce Ultreia z regionu uprawy winorośli Kastylia-León ujawnia się w kieliszku w jasnym purpurowo-czerwonym kolorze. To czerwone wino Raúl Pérez ujawnia wszelkiego rodzaju jeżyny i geranium w nosie. Jakby tego było mało, dzięki starzeniu w małych drewnianych beczkach pojawia się również tostowane drewno i jogurt.

To czerwone wino od Raúla Péreza jest przeznaczone dla osób, które nie mogą pić wina wystarczająco wytrawnego. Ultreia jest bardzo blisko tego, ponieważ została wyprodukowana z zaledwie 0,6 grama cukru resztkowego. Tekstura tego dobrze zbalansowanego czerwonego wina jest cudownie gęsta na podniebieniu. Dzięki kwasowości owoców, Ultreia jest cudownie świeża i żywa na podniebieniu. Na finiszu to stabilne czerwone wino z regionu uprawy winorośli Kastylia-León imponuje znaczną długością. Ponownie pojawiają się nuty geranium i jeżyn.

Winifikacja Raúl Pérez Ultreia

Zrównoważona Ultreia z Hiszpanii to jednoszczepowe wino wytwarzane ze szczepu Mencia. Po zbiorach winogrona są jak najszybciej transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w małych drewnianych kadziach w kontrolowanych temperaturach. Pod koniec tego procesu elegancka Ultreia dojrzewa przez 18 miesięcy w dębowych beczkach.

Zalecenia kulinarne dla Ultreia od Raúla Péreza

To hiszpańskie wino najlepiej smakuje w temperaturze 15-18°C. Doskonale komponuje się z zupą porową, makaronem z pierożkami z kiełbasą lub roladami z kapusty

.

Twarde fakty

Typ produktu:
Rodzaj wina:
Czerwone wino
Kolor wina:
czerwony
Okazja i temat:
grill , typowy wieczór , kącik przy ognisku
Wine acidity in g/l:
4,8
Residual sugar in g/l:
0,6
Country:
Hiszpania
Obszar uprawy:
Kastilien - León (ES)
Sub region:
Bierzo DO (ES)
Odmiany winorośli:
Cuvée:
jednoodmianowy
Rozszerzenie:
małe drewno
Szczegóły rozszerzenia:
Barrique 225 l
Czas ekspansji w miesiącach.:
18
Quality Classification & Rating:
D.O. Denominación de Origen
Organiczne, wegańskie, bezalkoholowe itp.:
Aromat:
drewno tostowe , Jeżyna , Geranium , Jogurt
Tekstura / odczucie w ustach:
gęsta
Pogłos / Finał:
długi
Styl:
Stary Świat , klasyczny
Optimal serving temperature in °C:
15 - 18
Zalecenia dotyczące żywności:
Lekkie i obfite dania , Pikantne dania pikantne
Zalecenia dotyczące szkła:
Burgunderkelch
Wielkość butelki w l:
0,75
Projektowanie i wyposażenie butelek:
Butelka z Burgundii , klasyczny
Typ zamknięcia:
Cork
Okres przydatności do spożycia w latach od daty produkcji:
8
Alkohol w vol%:
13.5
Alergeny i składniki:
Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki
Dystrybutor:
Raúl Pérez - C/ Promadelo s/n - 24530 Valtuille de Abajo (León) - España
Item.-nr:
70009-ES-RW-MN-0094-17
W GÓRĘ W GÓRĘ
W GÓRĘ