♥ Obecnie 19 447 win tylko dla Ciebie! ♥
Osobista rada!
Bezpieczne opakowanie!
Niezawodna wysyłka!
Ultreia Rapolao - Raúl Pérez
wegańskie wegańskie
Jeżyna, czarna porzeczka, Dżem pomarańczowy, Lukrecja oraz Czekolada

Ultreia Rapolao - Raúl Pérez

Czerwone wino Hiszpania Hiszpania Kastilien - León (ES) Bierzo DO (ES)

Rocznik

9999
2019
Maksymalna ilość zamówienia została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Minimalna ilość zamówienia nie została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
24
Cena jednostkowa: 262.98 *
Ultreia Rapolao - Raúl Pérez
Osobiste!
Osobiste!
Osobiste!
Bezpieczne
opakowanie!
Osobiste!
Niezawodny!

Więcej informacji o Ultreia Rapolao - Raúl Pérez

W kieliszku Ultreia Rapolao spod pióra Raúla Péreza ma gęsty purpurowo-czerwony kolor. Pierwszy nos Ultreia Rapolao ujawnia niuanse dżemu pomarańczowego i jeżyn. Do owocowych składników bukietu dołączają nuty starzenia w beczce i jeszcze bardziej owocowe, balsamiczne niuanse.

To hiszpańskie wino smakuje przyjemnie wytrawnie. Zostało zabutelkowane z zaledwie 1,2 grama cukru resztkowego. Jest to prawdziwe wino jakościowe, które wyraźnie wyróżnia się spośród prostszych jakości, więc pomimo swojej wytrawności, to hiszpańskie wino naturalnie zachwyca najlepszą równowagą. Smak niekoniecznie potrzebuje dużej ilości cukru resztkowego. To gęste czerwone wino jest pełne i wielowarstwowe na podniebieniu. Dzięki kwasowości owoców, Ultreia Rapolao jest cudownie świeże i żywe na podniebieniu. Finisz tego dobrze dojrzałego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Castilla y León, a dokładniej z Bierzo DO, jest rozkoszą z niezwykłym posmakiem.

Winifikacja Raúl Pérez Ultreia Rapolao

Potężna Ultreia Rapolao z Hiszpanii to jednoszczepowe wino wytwarzane ze szczepu Mencia. Po zbiorach winogrona są szybko przenoszone do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w małych drewnianych kadziach w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.

Zalecenia kulinarne dla Ultreia Rapolao od Raúl Pérez

Idealnie delektuj się tym czerwonym winem z Hiszpanii w temperaturze 15 - 18 ° C z curry z ciecierzycy, spaghetti z kaparami i sosem pomidorowym lub gulaszem warzywnym z pesto.

Twarde fakty

Typ produktu:
Rodzaj wina:
Czerwone wino
Kolor wina:
czerwony
Okazja i temat:
typowy wieczór , kącik przy ognisku , Gotowanie z przyjaciółmi
Wine acidity in g/l:
5,6
Residual sugar in g/l:
1,2
Country:
Hiszpania
Obszar uprawy:
Kastilien - León (ES)
Sub region:
Bierzo DO (ES)
Odmiany winorośli:
Cuvée:
jednoodmianowy
Rozszerzenie:
małe drewno
Szczegóły rozszerzenia:
Barrique 225 l
Czas ekspansji w miesiącach.:
12
Quality Classification & Rating:
D.O. Denominación de Origen
Organiczne, wegańskie, bezalkoholowe itp.:
Aromat:
Jeżyna , czarna porzeczka , Lukrecja , Dżem pomarańczowy , Czekolada
Tekstura / odczucie w ustach:
gęsta
Pogłos / Finał:
długi
Styl:
Stary Świat , klasyczny
Optimal serving temperature in °C:
15 - 18
Zalecenia dotyczące żywności:
Lekkie i obfite dania , Pikantne dania pikantne
Zalecenia dotyczące szkła:
Burgunderkelch
Wielkość butelki w l:
0,75
Projektowanie i wyposażenie butelek:
Butelka z Burgundii , klasyczny
Typ zamknięcia:
Cork
Okres przydatności do spożycia w latach od daty produkcji:
8
Alkohol w vol%:
13.7
Alergeny i składniki:
Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki
Dystrybutor:
Raúl Pérez - C/ Promadelo s/n - 24530 Valtuille de Abajo (León) - España
Item.-nr:
70009-ES-RW-MN-0093-19
W GÓRĘ W GÓRĘ
W GÓRĘ