♥ Obecnie 19 365 win tylko dla Ciebie! ♥
Osobista rada!
Bezpieczne opakowanie!
Niezawodna wysyłka!
Ultreia la Claudina - Raúl Pérez
wegańskie wegańskie
Brioche, Grejpfrut, drewno tostowe, Masło oraz Miód

Ultreia la Claudina - Raúl Pérez

Białe wino Hiszpania Hiszpania Kastilien - León (ES) Bierzo DO (ES)
Ten produkt nie jest obecnie dostępny.

Rocznik

9999
2018
Maksymalna ilość zamówienia została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Minimalna ilość zamówienia nie została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
Cena jednostkowa: 232.97 *
Ultreia la Claudina - Raúl Pérez
Osobiste!
Osobiste!
Osobiste!
Bezpieczne
opakowanie!
Osobiste!
Niezawodny!

Więcej informacji o Ultreia la Claudina - Raúl Pérez

W kieliszku Ultreia la Claudina od Raúla Péreza prezentuje jasny, jasnożółty kolor. Bukiet tego białego wina z Kastylii i León zachwyca niuansami brioszki i grejpfruta. Na podniebieniu Ultreia la Claudina od Raúla Péreza zaczyna się cudownie wytrawnie, chwytliwie i aromatycznie. Są wina wytrawne i naprawdę wytrawne. To białe wino należy do tych drugich, ponieważ zostało zabutelkowane z zaledwie 0,8 g cukru resztkowego. Na podniebieniu to zrównoważone białe wino charakteryzuje się niesamowitą rześkością i lekkością. Dzięki owocowej kwasowości Ultreia la Claudina jest cudownie świeża i żywa na podniebieniu. Finisz tego białego wina z regionu uprawy winorośli Castilla y León, a dokładniej z Bierzo DO, które jest w stanie dobrze dojrzeć, jest ostatecznie przekonujący z dobrym posmakiem.

Winifikacja Ultreia la Claudina by Raúl Pérez

Zrównoważona Ultreia la Claudina z Hiszpanii to jednoszczepowe wino wytwarzane ze szczepu Godello. Po ręcznym zbiorze winogrona są natychmiast przenoszone do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w małych drewnianych kadziach w kontrolowanych temperaturach. Po zakończeniu fermentacji elegancka Ultreia la Claudina dojrzewa przez kolejne 16 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu.

Zalecenia kulinarne dla Raúl Pérez Ultreia la Claudina

To białe wino z Hiszpanii najlepiej smakuje schłodzone w temperaturze 8-10°C z dorszem z ogórkiem i warzywami musztardowymi, makaronem z pierożkami z kiełbasą lub rukolą penne.

Nagrody dla Ultreia la Claudina od Raúl Pérez

Twarde fakty

Typ produktu:
Rodzaj wina:
Białe wino
Kolor wina:
biały
Okazja i temat:
Balkon / taras , grill , typowy wieczór , Gotowanie z przyjaciółmi
Wine acidity in g/l:
6,5
Residual sugar in g/l:
0,8
Country:
Hiszpania
Obszar uprawy:
Kastilien - León (ES)
Sub region:
Bierzo DO (ES)
Odmiany winorośli:
Cuvée:
jednoodmianowy
Rozszerzenie:
małe drewno
Szczegóły rozszerzenia:
American Oak , Barrique 225 l
Czas ekspansji w miesiącach.:
16
Quality Classification & Rating:
D.O. Denominación de Origen
Organiczne, wegańskie, bezalkoholowe itp.:
Awards:
Wein-Plus - 91 Punkte
Aromat:
Brioche , drewno tostowe , Grejpfrut , Masło , Miód
Tekstura / odczucie w ustach:
łatwa , chrupiąca
Pogłos / Finał:
średni
Styl:
Stary Świat , klasyczny
Optimal serving temperature in °C:
8 - 10
Zalecenia dotyczące żywności:
Lekkie i obfite dania , Pikantne dania pikantne
Zalecenia dotyczące szkła:
Kieliszek do białego wina
Wielkość butelki w l:
0,75
Projektowanie i wyposażenie butelek:
Butelka z Burgundii , klasyczny
Typ zamknięcia:
Cork
Okres przydatności do spożycia w latach od daty produkcji:
6
Alkohol w vol%:
13.5
Alergeny i składniki:
Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki
Dystrybutor:
Raúl Pérez - C/ Promadelo s/n - 24530 Valtuille de Abajo (León) - España
Item.-nr:
70009-ES-WW-GO-0095-18
W GÓRĘ W GÓRĘ
W GÓRĘ