Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Sogno del Sud Nero d'Avola - Baglio Gibellina
Sogno del Sud Nero d'Avola z regionu uprawy winorośli na Sycylii ma jasny purpurowo-czerwony kolor w kieliszku. To czerwone wino Baglio Gibellina prezentuje w nosie wszelkiego rodzaju czarne porzeczki, gruszki Nashi, pigwy, jagody i jeżyny. Jakby tego było mało, ziarna kakaowca, ciemna czekolada i cynamon są dodawane dzięki starzeniu w stali nierdzewnej.
Sogno del Sud Nero d'Avola od Baglio Gibellina jest w sam raz dla wszystkich koneserów wina, którzy lubią wytrawne. Jednak nigdy nie jest surowe ani kruche, co w żadnym wypadku nie jest oczywiste w przypadku wina z klasy podstawowej. Tekstura tego dobrze zbalansowanego czerwonego wina jest cudownie aksamitna na podniebieniu. Dzięki umiarkowanej kwasowości owoców, Sogno del Sud Nero d'Avola schlebia podniebieniu miękkim odczuciem w ustach bez braku świeżości. Finisz tego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli na Sycylii, a dokładniej z Sicilia DOC, jest ostatecznie zachwycający z dobrym posmakiem.
Winifikacja Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d'Avola
Wino to wyraźnie koncentruje się na jednej odmianie winogron, a mianowicie Merlot. Do produkcji tego wyjątkowo zbalansowanego jednoszczepowego wina z Baglio Gibellina użyto wyłącznie winogron pierwszej klasy. Po ręcznym zbiorze winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po jej zakończeniu, Sogno del Sud Nero d'Avola może nadal harmonizować na delikatnym osadzie przez kilka miesięcy.
Sugestie dla Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d'Avola
To włoskie czerwone wino najlepiej smakuje w temperaturze 15 - 18°C. Jest idealne jako dodatek do czerwonej cebuli nadziewanej kuskusem i morelami, penne z rukolą lub gulaszu warzywnego z pesto.