- Dieser Sherry aus Palomino Fino Trauben passt perfekt zu Nudeln mit Bratwurstklößchen oder Kürbis-Auflauf
- Seine Herkunft aus Andalusien macht diesen Sherry zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Ein kraftvoller Sherry, erstklassig unter anderem zum Kenner überraschen oder zum Kochen mit Freunden
opakowanie!
Więcej informacji o Sherry Amontillado Classic Jerez DO - Fernando de Castilla
Sherry Amontillado Classic Jerez z pióra Fernando de Castilla z Andaluzji ma gęsty, złotożółty kolor w kieliszku. W nosie to wino wzmacniane Fernando de Castilla prezentuje wszelkiego rodzaju suszone morele i sułtanki. Jakby to jeszcze nie było imponujące, starzenie w dużych drewnianych beczkach dodaje do mieszanki orzech i karmel.
Sherry Amontillado Classic Jerez od Fernando de Castilla to właściwy wybór dla wszystkich pijących wino, którzy lubią jak najmniej cukru resztkowego w swoim winie. Jednak nigdy nie jest rzadkie ani kruche, ale okrągłe i gładkie. Na podniebieniu tekstura tego potężnego sherry jest cudownie aksamitna i gęsta. Dzięki zbalansowanej kwasowości owoców, Sherry Amontillado Classic Jerez rozpływa się w ustach, nie tracąc przy tym soczystej żywiołowości. Na finiszu to bardzo trwałe wino wzmacniane z regionu uprawy winorośli w Andaluzji imponuje znaczną długością. Ponownie pojawiają się nuty suszonych moreli i sułtanek.
Winifikacja Sherry Amontillado Classic Jerez od Fernando de Castilla
Podstawą potężnego Sherry Amontillado Classic Jerez z Andaluzji są winogrona z odmiany Palomino Fino.
Zalecenia kulinarne dla Fernando de Castilla Sherry Amontillado Classic Jerez
To hiszpańskie sherry najlepiej smakuje umiarkowanie schłodzone w temperaturze 11-13°C jako dodatek do dorsza z ogórkiem i warzywami musztardowymi, kurczaka cytrynowo-chilli z kaszą bulgur lub zupy z pora.
- Więcej produktów z Fernando de Castilla