Więcej informacji o Sauvignon Blanc - Paul Cluver
Sauvignon Blanc autorstwa Paula Cluera ujawnia si? w jasnym, jasnym kolorze z odrobin? zieleni. W nosie ?wie?e i czyste aromaty z bzów starszych, g?siej, marakui i czarnych porzeczek. Te smaki rozwijaj? si? równie? na podniebieniu, które ma pi?kn? kremow? konsystencj? i mineralno??. Ogólnie rzecz bior?c, o?ywione bia?e wino, które mo?na sklasyfikowa? stylistycznie mi?dzy Loire i Marlborough. Przewijanie „Wolnego biegu” (cz??? winogron Sémillon jest fermentowana w u?ywanych drewnianych beczkach). Rozszerzenie przez 5 miesi?cy na drobnych dro?d?ach.
Zalecenie jedzenia dla Sauvignon Blanc autorstwa Paula Cluera
Polecamy to jako aperitif i jako towarzysz sa?atek i lekkich potraw w lecie a tak?e w pot??nych daniach rybnych i talerzach serów jesieni? i zim?.
- Więcej produktów z Paul Cluver