Więcej informacji o Rosolaccio Marche Rosso - VignAmato
Rosolaccio Marche Rosso od VignAmato ma gęsty purpurowo-czerwony kolor w kieliszku. Nos tego czerwonego wina z regionu Marche zachwyca aromatami róży. Jeśli zbadamy aromaty dalej, dodamy czekoladę, pikantne nuty i czarną wiśnię.
To czerwone wino od VignAmato jest idealne dla purystów, którzy wolą pić je na sucho. Rosolaccio Marche Rosso jest bardzo blisko tego, ponieważ zostało winifikowane z zaledwie 2,4 gramami cukru resztkowego. Tekstura tego potężnego czerwonego wina jest cudownie kremowa na podniebieniu. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Rosolaccio Marche Rosso schlebia podniebieniu miękkim doznaniem bez braku soczystej żywotności. Finisz tego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Marche zachwyca niezwykłym posmakiem.
Winifikacja VignAmato Rosolaccio Marche Rosso
To potężne czerwone wino z Włoch produkowane jest z winogron Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano i Sangiovese. Po zbiorach winogrona są szybko transportowane do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Fermentacja odbywa się następnie w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po zakończeniu fermentacji Rosolaccio Marche Rosso może nadal harmonizować na drobnym osadzie przez kilka miesięcy.
Zalecenia kulinarne dla Rosolaccio Marche Rosso od VignAmato
To czerwone wino z Włoch powinno być idealnie podawane w temperaturze 15 - 18 ° C, aby towarzyszyć piersi gęsi z imbirową czerwoną kapustą i majerankiem, cielęcemu gotowanemu filetowi z fasolą i pomidorami lub warzywnemu kuskusowi z wołowymi klopsikami.