Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
opakowanie!
Więcej informacji o Rosé Millesimato Prosecco Spumante DOC - La Gioiosa
La Gioiosa Rosé Millesimato Prosecco Spumante to najwyższej klasy Prosecco Spumante w kieliszku. Prezentuje cudownie błyszczący, jasnoczerwony kolor. Iskrzenie tego Prosecco Spumante jest istotne i długotrwałe w kieliszku. W nosie to wino musujące La Gioiosa prezentuje wszystkie rodzaje fiołków, malin, róż i truskawek.
La Gioiosa Rosé Millesimato Prosecco Spumante prezentuje się cudownie wytrawnie dla pijącego wino. To Prosecco Spumante nigdy nie jest szorstkie ani skromne, ale okrągłe i gładkie. Lekkie i wielowymiarowe, to mięsiste i rześkie Prosecco Spumante prezentuje się na podniebieniu. W finiszu to wino musujące z regionu uprawy winorośli Veneto zachwyca wyjątkową długością. Ponownie pojawiają się nuty róży i malin.
Winifikacja La Gioiosa Rosé Millesimato Prosecco Spumante
Eleganckie Rosé Millesimato Prosecco Spumante z Włoch to cuvée wyprodukowane z odmian winogron Glera i Pinot Noir. W czasie optymalnej dojrzałości winogrona do Rosé Millesimato Prosecco Spumante są zbierane szczególnie szybko i o najchłodniejszej możliwej porze dnia, aby zachować ich aromaty. Po zbiorach winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są sortowane i starannie dzielone. Wina bazowe są następnie poddawane fermentacji. Po zmieszaniu Prosecco Spumante jest ono dalej starzone przy użyciu Méthode Traditionelle. Następnie La Gioiosa Rosé Millesimato Prosecco Spumante dojrzewa w butelce przez kilka miesięcy, po czym zostaje wylane.
Zalecenia żywieniowe dla La Gioiosa Rosé Millesimato Prosecco Spumante
Pij to Prosecco Spumante z Włoch najlepiej bardzo dobrze schłodzone w temperaturze 5-7°C jako dodatek do zupy z pora, zapiekanki z dyni lub rolady z kapusty.
- Więcej produktów z La Gioiosa