- Dieser erstklassige Champagner ergänzt vorzüglich Gerichte wie Spaghetti mit Kapern-Tomaten-Sauce oder gebratenen Forelle mit Ingwer-Birne
- Seine Herkunft aus Champagne macht diesen Champagner zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser französische Champagner eignet sich perfekt als stimmiger Aperitif
opakowanie!
Więcej informacji o Champagner Rosé Sauvage Brut - Piper-Heidsieck
The Champagne Rosé Sauvage Brut autorstwa Piper-Heidsieck z szampana ujawnia genialny, z?oty ?ó?ty kolor w obrotowym kieliszku. Perlung tego wina musuj?cego jest wyj?tkowo drobna, elegancka i d?uga, l?duj?ca w szklance. Je?li dasz mu troch? powietrza w kieliszku wina poprzez obrotowe, to wino musuj?ce charakteryzuje si? niewygodn? lekk? lekk?, która sprawia, ?e ??ta?czy w kieliszku. Pierwszy nos szampa?skiej sauvage sauvage p?asko z niuansami cytrynowej trawy, cytryn i ró?owego grejpfruta. Owocowe cz??ci bukietu ??cz? jeszcze bardziej owocowe niuanse.
Szampa?skie ró?owe sauvage Brut autorstwa Piper-heidsieck jest idealne dla wszystkich pij?cych wina, którzy lubi? suchy. Jednak nigdy nie wykazuje ja?owego ani kruchego, ale okr?g?ego i g?adkiego. Ze wzgl?du na zwi?z?y kwas owocowy szampa?ska ró?owa sauvage na podniebieniu ujawnia si? cudownie ?wie?o i ?ywy. Fina? tego szampana z regionu rozwijaj?cego wino szampana, dok?adniej z szampana, w ko?cu inspiruje si? z du?ym pog?osem. Odej?cie towarzysz? równie? mineralne wskazówki gleb zdominowanych przez wapie? i Marla. Cuvée, wykonane z odmian winogron Chardonnay, Pinot Meunier i Pinot Noir. W szampanie winoro?li, które przynosz? winogrona dla tego wina, rosn? na pod?ogach wykonanych z wapienia i margla. Oczywi?cie szampa?skie ró?owe sauvage Brut zale?y równie? od czynników klimatycznych i stylistycznych szampana. W najlepszym znaczeniu tego s?owa, Francuzów mo?na nazwa? wino starego ?wiata, które przedstawi?o si? wyj?tkowo szlachetne. W momencie optymalnego dojrza?o?ci winogrona dla szampana ró?owego sauvage s? odczytywane wy??cznie r?cznie bez pomocy brutto i mniej selektywne w pe?ni zbierane. Po przeczytaniu winogrona s? szybko sprowadzane do domu prasowego. Tutaj s? wybierane i delikatnie rozk?adane. Nast?puje fermentacja podstawowych win. Po zgromadzeniu Cuvée dalsza ekspansja nast?puje na podstawie magazynu butelek, Méthode Champenoise, klasycznej fermentacji butelek. Piper-heidsieck szampa?skie ró?owe sauvage Brut, nast?pnie dojrzewa w butelce przez kilka miesi?cy i wreszcie jest odporna. Francja najlepiej sch?odzi? w 5-7 ° C jako towarzysz zupy z poru, curry-kokosow? lub sma?ony pstr?g z pstr?giem Ginger Pear.
Nagroda dla szampa?skiej ró?owej sauvage Brut autorstwa Piper-heidsieck
- Więcej produktów z Champagnes Piper-Heidsieck