- Dieser Rotwein aus besten Trauben passt ausgezeichnet zu gefüllten Paprikaschoten oder Ossobuco
- Seine Herkunft aus Trentino-Alto Adige macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser italienische Rotwein eignet sich hervorragend als Begleiter zur Grillparty
opakowanie!
Więcej informacji o Pfeffersburger Edelvernatsch - Nals Margreid
Nals Margreid Pfeffersburger Edelvernatsch to pierwszorzędne czerwone wino. Ma cudownie jasny rubinowo-czerwony kolor. Idealnie nalane do kieliszka do czerwonego wina, to czerwone wino ze Starego Świata ma cudownie wyraziste aromaty fiołka, róży perfumowanej, morwy i bzu, dopełnione zielonym pieprzem, garrigue i lubczykiem, które są dodawane w procesie starzenia w beczkach.
To wytrawne czerwone wino z Nals Margreid jest idealne dla miłośników wina, którzy lubią je absolutnie wytrawne. Pfeffersburger Edelvernatsch jest tego bardzo bliski, ponieważ został wytłoczony z zaledwie 2,7 grama cukru resztkowego. To aksamitne czerwone wino jest zrównoważone i złożone na podniebieniu. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Pfeffersburger Edelvernatsch schlebia podniebieniu aksamitnym smakiem bez braku świeżości. Finisz tego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Trydent-Górna Adyga, a dokładniej z Alto Adige / South Tyrol DOC, ostatecznie zachwyca dobrym posmakiem.
Winifikacja Pfeffersburger Edelvernatsch z Nals Margreid
Podstawą zbalansowanego Pfeffersburger Edelvernatsch z Trydentu-Górnej Adygi są winogrona z odmiany Vernatsch. Winogrona rosną w optymalnych warunkach w Trydencie-Górnej Adydze. Tutaj winorośl zapuszcza korzenie głęboko w gleby osadowe i zwietrzałe skały. Winogrona dla Pfeffersburger Edelvernatsch są zbierane wyłącznie ręcznie w optymalnym momencie dojrzałości, bez pomocy gruboziarnistych i mniej selektywnych kombajnów. Po winobraniu winogrona są transportowane do tłoczni tak szybko, jak to możliwe. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej i dużych dębowych beczkach w kontrolowanych temperaturach. Po fermentacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Zalecenia kulinarne dla Pfeffersburger Edelvernatsch od Nals Margreid
To czerwone wino z Włoch najlepiej smakuje w temperaturze 15-18 ° C jako dodatek do piersi kaczki z groszkiem cukrowym, ossobuco lub ragout jagnięcego z ciecierzycą i suszonymi figami.
- Więcej produktów z Nals Margreid