• ♥ Obecnie 20.013 win tylko dla Ciebie! ♥
  • Osobista rada!
  • Bezpieczne opakowanie!
  • Niezawodna wysyłka!
Jeżyna, Galaretka z czerwonej porzeczki oraz Wanilia
  • Dieser Rotwein ergänzt hervorragend Gerichte wie Ossobuco oder Gänsebrust mit Ingwer-Rotkohl und Majoran
  • Der Ausbau im Edelstahltank und kleinen Holz macht diesen italienischen Rotwein besonders lebendig und fruchtbetont
  • Dieser italienische Rotwein eignet sich perfekt als Begleiter zur Grillparty

Nerofino Vigneti delle Dolomiti - Castel Firmian

Czerwone wino Włochy Włochy Trentino-Alto Adige (IT) Vigneti delle Dolomiti IGT (IT)
Ten produkt nie jest obecnie dostępny.

Rocznik

9999
2019
Maksymalna ilość zamówienia została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Minimalna ilość zamówienia nie została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
Cena jednostkowa: 62.48 *
Nerofino Vigneti delle Dolomiti - Castel Firmian
Close
Osobiste!
Osobiste!
Osobiste!
Bezpieczne
opakowanie!
Osobiste!
Niezawodny!

Więcej informacji o Nerofino Vigneti delle Dolomiti - Castel Firmian

Nerofino od Castel Firmian to bogate, eleganckie i aromatyczne czerwone wino cuvée z włoskiego regionu uprawy winorośli IGT Vigneti delle Dolomiti, wyprodukowane ze szczepów Lagrein (50%) i Teroldego (50%).

W kieliszku wino to mieni się bogatym rubinowo-czerwonym kolorem z fioletowymi refleksami. Bukiet charakteryzuje się soczystymi owocami jagodowymi (zwłaszcza czerwonymi porzeczkami, jeżynami i jagodami) i jest wspaniale podkreślony delikatnymi nutami kakao. Aromaty już w nosie nadają temu włoskiemu winu wspaniałą strukturę. Jest też delikatna nuta pieprzu i dżemowy charakter Lagrein. Smakowitemu ciału towarzyszy delikatna konsystencja i prowadzi do przyjemnego, długiego finiszu.

Winifikacja Firmian Nerofino

Obydwie odmiany winorośli są winifikowane oddzielnie po zbiorach. Teroldego jest fermentowane przez 12 do 13 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej - Lagrein przez 8 dni. Po zakończeniu procesu fermentacji połowa każdej odmiany winogron dojrzewa przez 6 miesięcy w 3-letnich beczkach z francuskiego dębu. Na koniec Lagrein i Teroldego są mieszane w celu stworzenia ostatecznego cuvée i dojrzewają przez kolejne 12 miesięcy, najpierw w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie w butelce.

Rekomendacja win dla Vigneti delle Dolomiti Nerofino Castel Firmian

To czerwone wytrawne wino z Włoch jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju dań z dziczyzny - ragout, pieczeni czy obfitych gulaszy.

Twarde fakty

Typ produktu:
Kategoria Wino:
Czerwone wino
Kolor wina:
czerwony
Aromat:
Jeżyna , Galaretka z czerwonej porzeczki , Wanilia
Tekstura / odczucie w ustach:
gęsta
Pogłos / Finał:
długi
Okazja i temat:
grill , typowy wieczór , kącik przy ognisku , Gotowanie z przyjaciółmi , Romantyczna kolacja
Odmiany winorośli:
Country:
Włochy
Obszar uprawy:
Trentino-Alto Adige (IT)
Sub region:
Vigneti delle Dolomiti IGT (IT)
Alkohol w vol%:
13
Wine acidity in g/l:
5,5
Residual sugar in g/l:
9,0
Optimal serving temperature in °C:
15 - 18
Cuvée:
Odmiana winogron cuvée
Rozszerzenie:
małe drewno , Zbiornik ze stali nierdzewnej
Szczegóły rozszerzenia:
Zbiornik ze stali nierdzewnej , francuski dąb
Czas ekspansji w miesiącach.:
6
Quality Classification & Rating:
IGT Indicazione Geografica Tipica
Styl:
Stary Świat , klasyczny , gossamer
Zalecenia dotyczące żywności:
Ciemne naczynia
Zalecenia dotyczące szkła:
Kieliszek do czerwonego wina
Wielkość butelki w l:
0,75
Projektowanie i wyposażenie butelek:
Butelka Bordeaux , klasyczny
Typ zamknięcia:
Cork
Alergeny i składniki:
Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki
Dystrybutor:
Gruppo Mezzacorona - Via del Teroldego 1/E - 38016 Mezzocorona (TN) - Italia
PID:
70336-IT-RW-BL-018-15
W GÓRĘ