♥ Obecnie 18 993 win tylko dla Ciebie! ♥
Osobista rada!
Bezpieczne opakowanie!
Niezawodna wysyłka!
Mas La Roca Rosado - Vallformosa
wegańskie wegańskie
Malina, czerwona porzeczka oraz Truskawka

Mas La Roca Rosado - Vallformosa

Wina różowe Hiszpania Hiszpania Katalonien (ES) Penedès DO (ES)

Rocznik

2022
Maksymalna ilość zamówienia została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Minimalna ilość zamówienia nie została osiągnięta, ilość zamówienia jest automatycznie dostosowywana.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
24
Mas La Roca Rosado - Vallformosa
Osobiste!
Osobiste!
Osobiste!
Jasne!
Osobiste!
Niezawodny!

Więcej informacji o Mas La Roca Rosado - Vallformosa

Mas La Roca Rosado z Vallformosa w Katalonii ujawnia w kieliszku jasny, jasnoczerwony kolor. Pierwszy nos Mas La Roca Rosado prezentuje niuanse malin i truskawek. Do owocowych aspektów bukietu dołączają jeszcze bardziej owocowo-balsamiczne niuanse.

To hiszpańskie wino smakuje przyjemnie wytrawnie. Zostało zabutelkowane z zaledwie 1,3 grama cukru resztkowego. Jest to prawdziwe wino jakościowe, które wyraźnie wyróżnia się spośród prostszych jakości, więc pomimo swojej wytrawności, to hiszpańskie wino naturalnie zachwyca najlepszą równowagą. Smak niekoniecznie wymaga cukru resztkowego. Na podniebieniu to zrównoważone różowe wino charakteryzuje się niewiarygodnie lekką i rozpływającą się konsystencją. Dzięki żywej kwasowości owoców, Mas La Roca Rosado jest wyjątkowo świeże i żywe na podniebieniu. Finisz tego różowego wina z regionu uprawy winorośli w Katalonii, a dokładniej z Penedès DO, ma dobry posmak.

Winifikacja Mas La Roca Rosado z Vallformosa

Podstawą zbalansowanego Mas La Roca Rosado z Katalonii są winogrona ze szczepów Merlot, Sumoll i Tempranillo. Po zbiorach winogrona są natychmiast przenoszone do tłoczni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po winifikacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.

Zalecenia kulinarne dla Mas La Roca Rosado z Vallformosa

To różowe wino z Hiszpanii najlepiej smakuje dobrze schłodzone w temperaturze 8-10°C jako dodatek do smażonego pstrąga z gruszką imbirową, pieczonych jabłek z sosem jogurtowym lub warzyw z woka z rybą.

  • Więcej produktów z Vallformosa
  • Twarde fakty

    Typ produktu:
    Weintyp:
    Wina różowe
    Kolor wina:
    rosé
    Okazja i temat:
    Balkon / taras , grill , letnie wino
    Wine acidity in g/l:
    4,9
    Residual sugar in g/l:
    1,3
    Country:
    Hiszpania
    Obszar uprawy:
    Katalonien (ES)
    Sub region:
    Penedès DO (ES)
    Cuvée:
    Odmiana winogron cuvée
    Rozszerzenie:
    Zbiornik ze stali nierdzewnej
    Quality Classification & Rating:
    D.O. Denominación de Origen
    Organiczne, wegańskie, bezalkoholowe itp.:
    Aromat:
    Malina , czerwona porzeczka , Truskawka
    Tekstura / odczucie w ustach:
    łatwa , melty
    Pogłos / Finał:
    średni
    Styl:
    Stary Świat , nowoczesny
    Optimal serving temperature in °C:
    8 - 10
    Zalecenia dotyczące żywności:
    Desery , Lekkie i jasne naczynia
    Zalecenia dotyczące szkła:
    Kieliszek do białego wina
    Wielkość butelki w l:
    0,75
    Projektowanie i wyposażenie butelek:
    Butelka Bordeaux , artystyczny , nowoczesny
    Typ zamknięcia:
    Zamknięcie typu twist (Stelvin)
    Okres przydatności do spożycia w latach od daty produkcji:
    4
    Alkohol w vol%:
    12.5
    Alergeny i składniki:
    Zawiera siarczyny i dwutlenek siarki
    Dystrybutor:
    Vallformosa - C/ Camí de la Sala - s/n - 45 - 08735 Vilobí del Penedès (Barcelona) - Spanien
    Item.-nr:
    70009-ES-RO-BL-0134-21.1
    W GÓRĘ W GÓRĘ
    W GÓRĘ