Więcej informacji o Las Gundiñas - Raúl Pérez
Las Gundiñas spod pióra Raúla Péreza z Kastylii i León ma jasny, purpurowo-czerwony kolor w kieliszku. W kieliszku to czerwone wino od Raúla Péreza prezentuje aromaty jeżyn, uzupełnione czarną porzeczką, opiekanym drewnem i minerałami. To czerwone wino od Raúla Péreza jest idealne dla wszystkich pijących wino, którzy lubią je wytrawne. Jednak nigdy nie jest surowe ani kruche, jak można by naturalnie oczekiwać od wina. To gęste i mięsiste czerwone wino jest zrównoważone i wielowymiarowe na podniebieniu. Dzięki żywej kwasowości owoców, Las Gundiñas jest imponująco świeże i żywe na podniebieniu. Finisz tego dobrze dojrzałego czerwonego wina z regionu uprawy winorośli Castilla y León, a dokładniej z Bierzo DO, jest imponujący z niezwykłym posmakiem.
Winifikacja Raúl Pérez Las Gundiñas
Podstawą zbalansowanego Las Gundiñas z Hiszpanii są winogrona ze szczepu Mencia. Po zbiorach winogrona są natychmiast przewożone do winiarni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w małym i dużym drewnie w kontrolowanych temperaturach. Po winifikacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Polecane z Raúl Pérez Las Gundiñas
To czerwone wino z Hiszpanii najlepiej smakuje w temperaturze 15-18°C jako dodatek do pieczonej wątróbki cielęcej z jabłkami, cebulą i sosem z octu balsamicznego, ragout jagnięcego z ciecierzycą i suszonymi figami lub steku cielęcego z fasolą i pomidorami.
Nagrody dla Las Gundiñas by Raúl Pérez
- Więcej produktów z Raúl Pérez